Zaradi težav z zaporo ceste in različnimi dovoljenji bo letošnja dirka na Gorjance potekala le v nedeljo, ko bodo dopoldan od osme ure in trideset minut na sporedu treningi, prva od treh voženj pa se bo začela ob pol dveh popoldan. Eno uro po zadnji dirki bodo najboljšim dirkačem podelili nagrade in priznanja.

"Po dveh letih premora se vrača dirka na Gorjance, ki bo med drugim štela tudi za evropsko prvenstvo starodobnikov in pokalno prvenstvo FIA za turne dirkalnike. Zdaj imamo poleg Lučin in Ilirske Bistrice tri kakovostne dirke, Gorjanci pa imajo veliko prednosti, od lokacije do tradicije," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal direktor zveze za avtošport AŠ 2005 Dagmar Šuster.

Trasa dirke je mnogim dirkačem že znana, preizkušnja bo dolga 4,3 kilometra, pri čemer so najbolj kritične dele steze popravili. "Mnogi so nas spraševali, zakaj v zadnjih letih ni bilo dirke. Preprosto, ker ni bilo denarja," je dejal direktor dirke Rudi Šali. Prireditelji iz Športnega društva Gorjanci (pri organizaciji dirke bo pomagala tudi zveza AŠ 2005) so pojasnili, da so letošnja popravila ceste le kratkoročna rešitev. Morda bo drugače potem, ko cesta Novo mesto-Metlika ne bo več glavna tranzitna na tem območju.

Na seznamu prijavljenih tokrat ne bo enega najboljših slovenskih dirkačev Aleša Preka, med favorite za zmago pa sodijo Madžar Lazslo Hernadi ter Čehi Dan Michl, Milan Svoboda in Ladislav Krajči. Slednja bosta nastopila s formulami, prireditelji pa upajo, da se jima bo v boju za zmago pridružil tudi domači dirkač Vladimir Stankovič.