"Osrednji cilj prenovljene avtobusne linije Podlubnik-Lipica je preusmeriti potovanja z avtom na potovanja z avtobusom, zmanjšanje obremenjenosti cest in onesnaževanja okolja ter sinhroniziranje avtobusnega mestnega prevoza z železniškim. 15-minutni interval, nizka cena mestnega avtobusnega prevoza in prilagojena vožnja potrebam občank in občanov so glavni atributi novega koncepta mestne avtobusne linije," je prepričan Jernej Tavčar iz občine Škofja Loka.

S 1. junijem so še dodatno prilagodili in racionalizirali vožnje mestnih avtobusov. Le-ti vozijo med tednom s 15-minutnim intervalom med 5.00 in 18.30 in 30-minutnim intervalom do 22.30, brez dveh večernih odhodov (po 22.30) in jutranjega odhoda ob 5.00 iz Lipice, kjer sta se od 1. aprila do 13. maja v celotnem obdobju prepeljala le dva potnika. Podaljšan pa je vozni red ob sobotah. Mestni avtobus vozi med 5.30 in 14.30 na pol ure. Razlog za spremembo režima voženj so bile pobude občank in občanov za dodatne odhode v tem sobotnem terminu.

Za april se je tako število prepeljanih potnikov glede na lansko leto povečalo za 32,5 odstotka (lani 8.335, letos 11.046 prepeljanih potnikov), v maju pa se je število prepeljanih potnikov glede na lansko leto povečalo za 41,6 odstotka (lani 9.433, letos 13.845 prepeljanih potnikov).

"Jeseni pričakujemo še dodatno povečanje uporabe mestnega avtobusa, saj bomo uredili mirujoči promet in že obstoječi enosmerni vozovnici za pol evra in mesečni prenosljivi vozovnici za 15 evrov dodali še letno prenosljivo vozovnico za 120 evrov. Z novim šolskim letom je pričakovana tudi povečana uporaba mestnega avtobusnega prometa s strani dijakov in študentov, k uporabi pa je potrebno dodatno spodbuditi tudi škofjeloška podjetja," je še dodal Jernej Tavčar.