Sobota, 18. junija

Približno osemdeset slovenskih muzejev, galerij, zavodov in ustanov bo v okviru poletne muzejske noči, med 18. in 24. uro, omogočilo brezplačen ogled prireditev in razstav.

Slovesnost ob 66. obletnici osvoboditve koncentracijskega taborišča pod Ljubeljem.

Po obrežju Ljubljanice se bodo sprehajali ljubitelji vina. Ljubljanska vinska pot obljublja, da bo pripravila poletna vinska razvajanja.

Predsednik Danilo Türk bo najprej nagovoril zbrane na slovesnosti ob 20. obletnici napada na RTV-oddajnik na Kumu, nato pa še zbrane na slavnostni akademiji ob 130. obletnici organiziranega sladkovodnega ribištva na Slovenskem.

V Stožicah bo grmelo. Vremenska napoved sicer pravi, da bo grmelo po vsej Sloveniji, a še posebej v Stožicah, kjer bo koncertirala Siddharta.

V Zagrebu bodo pripravili Parado ponosa v podporo pravicam istospolno usmerjenih.

Nedelja, 19. junija

Na svetovni dan očetov bo ministrica za obrambo na Medvedjeku odkrila spominsko obeležje - vozilo BOV-3. Za nepoučene: gre za bojno oklepno vozilo.

V Luksemburgu se bodo sešli finančni ministri držav evrskega območja, ki bodo znova razpravljali o pomoči Grčiji.

Ponedeljek, 20. junija

Parlamentarni odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide bo pripravil javno predstavitev mnenj o predlogu zakona o štipendiranju, na kateri želijo dobiti odgovor na vprašanje, kakšni so razlogi za ukinitev državnih štipendij mladoletnim dijakom.

Na wimbledonski travi bodo najboljši tenisači in tenisačice začeli vihteti loparje.

Torek, 21. junija

Ljubitelji poletnega solsticija bodo čakali na razodetje v Stonehengeu.

Sreda, 22. junija

Začenja se Glastonbury Festival, ki je tudi letos privabil izjemno dolg spisek zvezd, predolg za objavo. Za radovedne pa namig: www.glastonburyfestivals.co.uk.

Četrtek, 23. junija

Odbor za lokalno samoupravo bo razpravljal o predlogu zakona o razvojni podpori Beli krajini v obdobju 2013-2016.

Petek, 24. junija

Zadnji dan pouka za osnovnošolce in srednješolce. Začenjajo se enotne počitnice.

Na ljubljanskem Kongresnem trgu - ozaljšanem in po Plečnikovi ideji prenovljenem - bo osrednja državna proslava ob 20. obletnici osamosvojitve. Slavnostni govornik bo predsednik Danilo Türk.