Operativno komunikacijski center (OKC) PU Maribor je bil o nesreči na avtocesti med Lenartom in Mursko Soboto obveščen ob 14.45 uri. V njej je bil udeležen voznik motornega kolesa, ki je poškodbam podlegel na kraju nesreče. Po prvih ugotovitvah policije je bil v nesrečo vpleten le motorist, ki je vozil proti Murski soboti.

Kot so pozneje sporočili, je 35-letni motorist vozil po levem prometnem pasu avtoceste. Zunaj naselja Senarska, kjer je bil pred tem močan naliv dežja, ni prilagodil hitrosti vožnje voznim razmeram, zato mu je motorno kolo zdrsnilo po vozišču. Voznik je padel s kolesa na levi bok in drsel približno 150 metrov po vozišču in kanaleti ob desni strani vozišča, od koder je zdrsnil na travo in obležal.

OKC PU Maribor je bil uro pozneje obveščen še o prometni nesreči na relaciji Ptuj-Maribor in sicer v kraju Grajena, v kateri pa so bili po prvih ugotovitvah policistov udeleženi motorist, potnik in voznik osebnega avtomobila. Voznik motornega kolesa je poškodbam podlegel, so še sporočili s PU Maribor.

15-letni motorist je vozil po regionalni cesti od Vurbeka proti Ptuju pa je v desnem ovinku zaradi dežja in vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je na nasprotno smerno vozišče in trčil v odbojno ograjo. Kolo z motorjem je odbilo izven vozišča, voznik in njegov sopotnik pa sta padla po vozišču, so zapisali na spletnih straneh slovenske policije.

Takrat je pravilno, iz nasprotne smeri, pripeljal voznik osebnega avtomobila in zapeljal čez voznika kolesa z motorjem. Zaradi hudih poškodb je voznik kolesa z motorjem na kraju nesreče umrl, sopotnik pa je bil zaradi poškodb odpeljan v bolnišnico Ptuj, so še pojasnili.