V španski Terceri, četrtoligaškem nogometnem tekmovanju, je na sporedu zadnja stopnja končnice, kjer se odloča o tem, katera moštva bodo napredovala v višji rang tekmovanja. Nasprotnike so določili z žrebom, kjer pa očitno ni potekalo vse ravno po pravilih.

Na pomoč pri žrebu je v nekem trenutku prišel tudi predsednik kluba Alcobendas Sporta. V prvem poskusu je ob jasnem namigu vodje žreba izbral žogico z imenom nasprotnika, Arandino, in bil ob tem izjemno vesel. Potem je iz drugega bobna, ponovno po nasvetu, “izžrebal“ še drugo žogico, v kateri je bil listek z imenom njegovega kluba.. Ob opravljenem žrebu je bilo veselje na njegovem obrazu prešerno.

“Ljudje lahko sumijo, kolikor želijo, a verjemite mi, da nismo nič goljufali. Imel sem pravi občutek in veliko željo, nič več od tega. Zelo smo si želeli igrati proti Arandini in žreb nam je to omogočil, zato sem zelo srečen,“ je po žrebu mirno dejal predsednik Alcobendas Sporta.

Prva tekma je na sporedu 18. junija, povratna pa 26. junija. Nekako se zdi, da tekmi niti nista potrebni. Ali pa bo športna pravica komu uničila načrte?