V tem obdobju so nekajkrat napolnili Križanke, napolnili so Plečnikov stadion in zdaj želijo napolniti še stadion v Stožicah (pričakujejo 16.000 ljudi). Veliki koncert bo v soboto, 18. junija, in bo hkrati prvi glasbeni koncert na novem nogometnem stadionu. Ob tej priložnosti bo bend posnel svoj novi album in DVD, nekaj svežih komadov že poznamo: Arena, Sam, Noraterra... Koncert naj bi trajal tri ure.

Že njihov zvočni prvenec Id iz leta 1999, ki je izšel v dveh verzijah, slovenski in angleški, je dosegel platinasto naklado - (prodali so več kot 13.000 albumov), z njega se še spomnimo hitov Pot v X, Lunanai (ena verzija z Vladom Kreslinom). Dve leti pozneje so izdali Nord (s komadi B Mashina, Samo Edini, Klinik), kjer se jim pridružijo Boštjan Gombač, Bojan Cvetrežnik, Robert Rebolj in Jani Hace, in ki prav tako postane prodajni hit - prodan kar v dvojni platinasti nakladi. Štirinajstmesečna turneja se je odmevno končala junija 2002 v Križankah ob podpori Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Tik po tem koncertu so izdali album remiksov Silikon Delta, kjer sodelujejo z Laibach, Valentinom Kanzyanijem, Umekom, duetom Random Logic.

Po večmesečnem delu v studiu, daleč od oči javnosti, je nato nastajal tretji studijski album; v družbi s Petrom Penkom, Dalijem Strnišo, Rokom Golobom in Žaretom Pakom (Siddhartin polnopravni član postane tudi Jani Hace, ki jih nato po desetih letih zapusti) izzide Rh-. Že v prvem tednu so prodali 10.000 izvodov, feni pa so si požvižgavali komade Rave, Napoj/Insame, T.H.O.R., Ring/My Dice...

Leta 2003 so ponovno na oder stopili s Simfoniki RTV Slovenija, priprave na koncert na Plečnikovem stadionu pa so trajale več mesecev. Menda se je na stadionu in pred njim nabrala 30.000-glava množica, medijski odziv pa je bil prav tako izjemen. Izšel je DVD s posnetkom koncerta, album pa so nato distribuirali še v Nemčiji, Avstriji, Švici, na Poljskem in Hrvaškem. Poleti 2005 so odšli na svojo prvo (klubsko) turnejo v tujino, natančneje v Nemčijo, ves čas pa ogrevali tudi svoje domače (Rock Otočec) in tuje fene (Exit v Novem Sadu).

Skoraj tri leta je nato preteklo, da so leta 2006 izdali album Petrolea (hiti Pastika, Domine, Male roke), kjer se ponovno približajo garažnemu zvoku, od katerega so se nekoliko oddaljili. Za ta dosežek so leta 2007 prejeli viktorja za glasbenega izvajalca leta 2006, takrat so se premierno predstavili s skupino Dan D in skupno pesem Male roke/Voda. Izšla je tudi istoimenska mala plošča. V tem letu so imeli več kot 30 koncertov v živo. Sledila je plošča Izštekani (live - unplugged, 2007), akustični zbir štirih albumov, ki je bila plod njihovega drugega obiska v oddaji Jureta Longyke.

Istega leta je Siddharta nova merila postavljala v ljubljanski Hali Tivoli; zgodil se je peturni maraton njihove glasbe, ki je potem izšel na štirih avdio ploščkih ter DVD z dokumentarcem o dogajanju pred dvorano in v njej. Jeseni 2008 se je začel projekt Siddharta Saga, ki jih je že takoj v začetku leta 2009 odnesel na trimesečno snemanje v ZDA s producentom Rossom Robinsonom, album pa je nato izšel v jeseni, takrat s promocijskim koncertom v CUK Kino Šiška. Producent Robinson bo pri snemanju plošče in DVD sodeloval tudi tokrat in je v ta namen že priletel iz ZDA.

Ko so pri nas še podeljevali nagrade zlate peteline, so jih pobrali kar nekaj, ko pa so začeli podeljevali viktorje, pa so praktično po tekočem traku prejemali nagrade. Prejemali so tudi nagrade za videospote (kjer so sploh postavili nova estetska merila), oglaševalske nagrade za ovitke plošč, leta 2005 so dobili MTV-nagrado ema za najboljšega izvajalca.