Samir Nasri je zelo vroče ime na nogometnem trgu, saj se za 23-letnega Francoza zanimajo pri Manchester Unitedu, Interju in Bayernu, ki naj bi bili zanj pripravljeni plačati približno 30 milijonov evrov odškodnine.

A Wenger je mnenja, da Nasri še ni povsem “izdelan“ nogometaš, zato mu svetuje, naj vsaj še eno leto ostane pri Arsenalu in trenira pod njegovim vodstvom. Nasri ima pogodbo z Londončani sklenjeno še za prihodnjo sezono. Vodstvo Arsenala mu je pred dnevi ponudilo podaljšanje sodelovanja, a mladi Francoz trenutno ne želi podpisati ničesar, saj čaka na ponudbe drugih klubov.

“Storili bomo vse, kar bo v naši moči, da ga zadržimo v naših vrstah. Tudi moja želja je takšna, da Nasri ostane v Arsenalu. Če se bo ozrl nazaj v pretekla leta, bo videl, da mu je z nami uspel ogromen napredek, a tudi mislim, da ga čaka še kar nekaj dela. Naj se zaveda, da je tudi klub tisti, ki dela igralčevo kariero,“ je o Nasriju dejal Wenger.

O prihodnosti Cesca Fabregasa, za katerega se zanimajo predvsem Barcelona, Real Madrid in Inter, pa je francoski strateg Arsenala povedal: “O tej temi bom zelo jasen. Zame je Fabregas igralec Arsenala. Tu je že dolgo in tako bo ostalo tudi v prihodnje.“

Wenger je ponudil tudi svoj pogled na letošnjo poletno nogometno tržnico: “Prihodnje leto bo prišel v veljavo finančni fair play, ki bo preprečeval nerealno visoke transferje. Zato mislim, da bo med letošnjim poletnim prestopnim rokom vroče, zelo vroče.“