"To je bil res pravi dvoboj. Zaradi utrujenosti sva s trenerjem Srdjanom Djordjevičem načrtovala, da bom skočila le dva ali tri skoke, a me je tekma prevzela. Imela sem nekaj težav s prestopi, a sem s končnim dosežkom izjemno zadovoljna," je pojasnila Snežana Rodič.

Junak nedeljskega dne je bil Američan Brent LaRue, ki je v teku na 400 metrov z ovirami postavil osebni rekord in prvič v karieri tekel pod 50 sekundami (49,77). Čeprav si Atletska zveza Slovenije prizadeva, da bi nekdanji ameriški mnogobojec, zdaj pa specialist na 400 metrov, ki ga trenira Albert Šoba, dobil slovensko državljanstvo, bo postopek daljši, kot bi si želeli. LaRue je dosegel sedmi najboljši izid v Evropi, ki pa seveda z ameriškim potnim listom ne bo priznan. "Nisem pričakoval tako hitrega teka. Pogoji so bili dobri in izkoristil sem jih. Zelo sem vesel," je pojasnil Brent LaRue, ki nam je še pojasnil, da je vadba v Sloveniji precej drugačna kot v ZDA, kar pa je razumljivo, saj se je povsem specializiral za tek na 400 metrov z ovirami.

Najboljša slovenska atletinja Martina Ratej ni imela svojega dne. Ko smo jo včeraj srečali ob prihodu na celjski stadion, je rekla, da jo močno boli glava in da ima zadnje tri dni po prihodu iz ZDA težave zaradi časovne razlike. Želela si je, da bi že v prvem metu vrgla 57 metrov in končala tekmovanje. Toda stvari so se postavile na glavo, potem ko je kopje letelo zelo kratko. Konjičanki je vendarle uspel en soliden met, ko se je v četrti seriji približala želenemu rezultatu.

"Pričakovala sem takšno tekmo. Vendarle sem si želela, da bi bilo muk prej konec. Do odhoda v Turčijo se bom skušala čim bolj spočiti in v Izmirju spet vreči kopje prek 60 metrov," je povedala Martina Ratej.

Sabina Veit je z dvojno zmago na 100 in 200 metrov potrdila, da je ta čas najhitrejša Slovenka. "Nimam sreče z vremenom. Na 200 metrov je bilo zelo težko. Upam, da bo kdaj zapihal veter tudi v hrbet," je pojasnila Mariborčanka. "Tako v soboto kot v nedeljo se nisem počutil najbolje. Na 200 metrov sem se nekoliko bal Jana Žumra, a se je izteklo po načrtih," je zmago na 200 metrov komentiral Gregor Kokalovič.

Prvič se je po operaciji komolca v Celju vrnil na sceno Miroslav Vodovnik. Jeti je sunil kroglo pod 19 metrov, kar ne obeta preveč spodbudne poletne sezone. Matija Krajnc, ki je prejšnji teden v Postojni izboljšal državni rekord v metu kopja in se približal prvemu slovenskemu metu prek 80 metrov, pa je v Celju vrgel orodje blizu 77 metrov.