Na drugem in tretjem mestu sta ekipi Peugeota; Francoza Sebastian Bourdais in Simon Pagenaud ter Portugalec Pedro Lamy zaostajajo 12,692 sekunde, Avstrijec Alexander Wurz, Španec Marc Gene in Britanec Anthony Davidson pa 27,300. Dirka se bo končala ob 15. uri.

Nemec Rockenfeller je bil v osmi uri na drugem mestu in je skušal prehiteti počasnejšega voznika Ferrarija Roberta Kauffmana, vozilo je zadel in nato odletel v zaščitno ogrado. Grozljivo trčenje je Rockenfeller na srečo preživel brez posledic, čeprav so ga v bolnišnici čez noč zadržali na opazovanju. Avto je zapustil sam, preden je vozilo zajel ogenj. Še drugič na dirki pa je moral na dirkališče varnostni avto.

Manj kot uro po startu tradicionalne dirke se je zgodila prva huda nesreča, ki pa se je prav tako razmeroma dobro končala. Škot Alan McNish je s tovarniškim Audijem po trčenju z enim od tekmecev priletel v zaščitno ogrado, a nazadnje sam nepoškodovan splezal iz razbitega dirkalnika. McNish, dvakratni zmagovalec te dirke, je član tretje Audijeve posadke, v kateri sta še Rinaldo Capello in Tom Kristensen, ki imata skupaj 11 zmag na prestižni dirki.