Tako je tudi načrtoval. Dvajseterica najboljših je končala skupaj v času tretjeuvrščenega Voecklerja, Brajkovič kot sedemnajsti. Rumeni vodilni Brad Wiggins, ki ima pred Brajkovičem minuto in 21 sekund naskoka, je bil bolj poskočen in aktiven. Danes in v nedeljo se bodo klanci le stopnjevali. S to razliko, da je današnji ciljni vzpon na Le Collet d' Allevard podobno dolg, vendar precej bolj strm kot jutrišnji na Toussuire. Koren, Tratnik in Bole se bodo lahko še bolj posvetili razgledom s kolesa.

Veliko več pozornosti je vzbudilo razmišljanje Brajkovičevega šefa Johana Bruyneela v belgijskih medijih. Najbolj zanimivo pa je poglavje glede JB mlajšega. Menedžer RadioShack ne verjame, da se je njegova ekipa sposobna boriti za zmago na Elizejskih poljanah: "Imam štiri glavne, zaščitene kolesarje - Brajkoviča, Hornerja, Leiphimerja in Klodna, vendar me ne boste slišali reči, da bomo zmagali Tour to leto. Sem v podobnem položaju kot leta 2006 po sedmih zmagah Armstronga." Bruyneel s tem poskuša odvrniti pozornost ob morebitni ponovitvi Brajkovičevega lanskega dosežka, s čimer bi dvignili tudi pritisk na kolesarja.

Med kolesarji, ki napovedujejo prihod iz Dauphine v Slovenijo, je najbolj aktualen prav v tem dresu Nicki Sorensen. Za del slovenskih kolesarjev, ki se pripravljajo za 18. dirko Po Sloveniji, bo zadnja generalka nedeljska 14. Raiffeisen VN Judendorfa, mednarodna dirka UCI 2. kategorije v Avstriji. Na startu bodo Adria Mobil (Nose, Mahorič, Furdi, Fajt, Jarc) in Perutnina Ptuj (Vrečer, Gazvoda, Mugerli) ter Glivarjeva Loborika. Naj spomnimo, preteklo nedeljo so Slovenci na Št. Petru na Vašinjah pri Velikovcu v podobni konkurenci z Robertom Vrečerjem, Vladom Kerkezom in Dejanom Bajtom povsem zasenčili konkurenco. Le štiri dni pred uvodnim kronometrom v Ljubljani predvidoma najbolj izpostavljeni kolesarji energije ne bodo razmetavali.