Klinarjeva je olimpijsko normo kot enega največjih ciljev na državnem prvenstvu izpostavila že pred prvim startom v Kranju, izpolnila cilj, obenem pa potrdila dobro delo v pripravljalnem obdobju za svetovno prvenstvo v Šanghaju, saj v takem obdobju tovrstnih izidov še ni dosegala.

"Res sem zelo vesela te norme. Malo sem jo pričakovala že prejšnji vikend v Banji Luki, ali pa tudi že pred tem, a sem bila takrat očitno še preutrujena. Tukaj pa sem že po prvem in drugem dnevu vedela, da mi gre zelo dobro, danes pa sem ves dan posvetila temu nastopu in dosegla zastavljeno. Zadovoljna sem, ker mi pred tem v Sloveniji in v taki konkurenci to še ni uspelo," je bila zadovoljna plavalka z zdaj že skupno šestimi naslovi slovenske prvakinje. Obenem je bila vesela, da ima normo za olimpijske igre priborjeno že zdaj: "Sama norma sicer ne pomeni prav veliko, a zdaj se lahko pripravljam popolnoma neobremenjeno, saj imam to že za sabo."

Tudi v drugih disciplinah so se v ženski konkurenci absolutnih zmag veselile plavalke slovenskih klubov. Estonka Triin Aljand, ki nastopa za ljubljansko Ilirijo, je bila nepremagljiva na 50 delfin, z zelo dobrim dosežkom 26,60. Triglavanka Anja Čarman je po pričakovanjih dobila tekmo na 100 hrbtno z velikim naskokom, olimpijska podprvakinja Sara Isaković pa je dobila enega najlepših finalov, tesen dvoboj s triglavanko Uršo Bežan na 200 prosto. Tudi v tej disciplini je bila favoritinja za zmago tokrat Klinarjeva, najhitrejša v predtekmovanju, ki pa je finale zaradi nastopa na 400 mešano izpustila. Obe radovljiški olimpijki sta se na koncu skupaj z Majo Cesar in talentirano Tjašo Pintar veselili še zmage s štafeto na 4 x 200 prosto in to kar s slovenskim klubskim rekordom 8:13,34.

V moški konkurenci so zmage v soboto odšle v Avstrijo in na Hrvaško, med Slovenci pa je bil spet najboljši Radovljičan Robi Žbogar, ki se je okitil z zmagami na 50 delfin, 200 prosto in 400 mešano. "Moj prvi izid na prvenstvu ostaja zmaga na 200 delfin, kjer sem še enkrat plaval pod dvema minutama, zelo zadovoljen pa sem tudi danes z nastopom na 400 mešano, saj sem dokazal, da lahko dobro plavam tudi na dolgi razdalji," je bil zadovoljen Žbogar. Slovenski naslov na 100 hrbtno je osvojil mladinski reprezentant ravenskega Fužinarja Staš Slabe, v štafeti pa je bila najboljša četverica iz kranjskega Triglava. Večer na kranjskem bazenu pa je minil tudi v slovesu dvakratnega olimpijca iz Triglava Marka Milenkoviča, ki je pri 35 letih tudi uradno sklenil tekmovalno pot.