Na prvi finalni tekmi se je zgodilo pričakovano. V izenačenem dvoboju so bili pri Miamiju znova v ospredju vsi trije glavni zvezdniki, v moštvu "teličkov" iz Dallasa pa je največje breme na svojih plečih znova nosil Dirk Nowitzki, ki pa brez pomoči soigralcev tokrat ni mogel računati na zmago.

Po večinoma zelo tesnem izidu se je tekma pričela nagibati v korist domačih ob izteku tretje četrtine. Takrat je LeBron James z zvokom sirene zadel trojko in Miami je po treh četrtinah vodil za štiri točke, kar je v začetku zadnjega dela igre hitro nadgradil v +6, to pa je bila glede na zelo izenačen obračun že lepa prednost. Tekma je bila dokončno odločena 3 minute pred koncem, ko je Dwyane Wade zadel trojko za vodstvo 82:73, ki ga domači do konca niso več izpustili z rok in Miami je slavil zmago z izidom 92:84.

Dvoboj  med Jamesom in Terryjem. (Foto: Reuters)

Pri Miamiju je bil najboljši igralec James s 24 točkami (met za tri 4/5), devetimi skoki in petimi podajami, k zmagi pa sta svoj delež dodala tudi Wade z 22 točkami in 10 podajami ter Chris Bosh z 19 točkami in devetimi skoki. Pri gostih je bil najboljši posameznik znova Nowitzki s 27 točkami in osmimi skoki, a je nekaj pomoči dobil le s strani Shawna Mariona, ki je dosegel 16 točk in 10 skokov, ostali njuni soigralci pa niso prispevali vidnejšega učinka.

Druga finalna tekma bo v četrtek oz. v jutranjih urah petka po našem času.