V posnetku si oglejte, kako izgleda spust z višine 30ih metrov in nato pravi polet z avtomobilom. Nova rekordna znamka sedaj znaša 101,2 metra.

Če je z rekordnim skokom za navdušenje na tribunah pred dirko poskrbel Foust pa gledalci za napete trenutke niso bili prikrajšani niti kasneje. Ob 100. obletnici legendarnega dirkališča so na dirki 500 milj Indianapolisa gledalci videli pravo dramo, ko je vodilni na dirki, novinec JR Hildebrand, v zadnjem zavoju zapravil zgodovinski uspeh. Odločil se je za nepotrebno prehitevanje enega od za krog zaostalih dirkačev, kar se je končalo z izletom v zid ob izhodu iz zavoja. Ponujeno priložnost je z obema rokama zagrabil Dan Wheldon in nekaj metrov pred ciljem prehitel razbitino Hildebranda in se veselil prestižne zmage.

Hildebrand je v razbitem avtu sicer ciljno črto še vedno prečkal kot drugi, a njegova žalost in razočaranje sta bila po dirki nepopisna. Zanimivo je, da so organizatorji prižgali rumene luči šele sedem sekund po nesreči, kar je omogočilo Wheldonu, da je Hildebranda prehitel. Če bi rumene luči prižgali le kakšno sekundo prej, bi bilo prehitevanje nedovoljeno in do zmage bi prišel osmoljenec Hildebrand. Pa več sreče prihodnjič zelenec, bi lahko rekli.