Žolnirjeva je pot do velikega uspeha tlakovala z zmagami v prvem krogu nad Francozinjo Margaux Pinot, v drugem Venezuelko Ysis Parreto, nato Izraelko Alice Schlessinger, v polfinalu pa še eno izraelsko judoistko Yarden Gerbi.

"Zmaga Urške je po drugem mestu na minuli tekmi v Bakuju po novem sistemu točkovanja obenem že dokončna uvrstitev na olimpijske igre 2012. Mislim, da se je že uvrstila v London, tako da se že lahko začne v miru pripravljati na ta največji športni dogodek prihodnje leto," je uvodoma pojasnil mednarodni sodnik in sekretar Judo zveze Slovenije, Franc Očko in dodal, "Urška je vnovič dokazala, da je naša šampionka, ki bo tudi na olimpijskih igrah v igri za vidno uvrstitev."

Očko meni, da je tudi Drakšič po petem mestu z eno nogo že uvrščen na olimpijske igre. "Rok je dve borbi zmagal, tako da je prišel med prvo osmerico oziroma na peto mesto, ki mu zopet prinaša točke za uvrstitev na olimpijske igre in rekel bi, da je tudi on z eno nogo že v Londonu. Tako mu ne bo treba do zadnjega trepetati in čakati na zadnji vlak za OI," je Drakšiča pohvalil Očko in dodal, "Rok je imel neugodnega nasprotnika v četrtfinalu, ki ga je sicer letos enkrat že premagal na mastersu v Bakuju, ampak očitno je bil Rus Alim Gadanov bolje pripravljen. Ne glede na to, je peto mesto izjemen uspeh."

Polavderjeva je v osmini finala izločila Rusinjo Jekaterino Šeremetovo, nato pa je bronasta judoistka z olimpijskih iger v Pekingu leta 2008 v četrtfinalu morala priznati premoč Kitajki Tong Wen, kar ji je na koncu navrglo končno peto mesto. Za Velenškovo je bila v kategoriji do 78 kg v osmini finala usodna Američanka Kayla Harrison, svetovna prvakinja z lanskega svetovnega prvenstva v Tokiu.