Jurij Zrnec, Denis Avdič, Marko Potrč, Urška Majdič, Miha Guštih – Gušti, Vinči Vogue Anžlovar, Pavle Ravnohrib in Marijana Hlebš so v znak podpore krvodajalski akciji darovali vsak pol litra krvi. Direktor Zavoda RS za transfuzijsko medicino Igor Velušček je ob tej priložnosti povedal, da se premalokrat zavedamo, kako pomemben člen v zdravstvenem sistemu so krvodajalci. V Sloveniji namreč dnevno potrebujemo kar 400 darovalcev, letno pa več kot 40.000 litrov krvi.

Te dni je zaživela tudi spletna stran www.daruj-kri.si, ki ažurno prikazuje stanje zalog in potreb po krvi v vseh centrih za transfuzijsko dejavnost v Sloveniji.

Vsi prepoznavni slovenski obrazi, ki so se akcije udeležili, so poudarili, da so takšne akcije pomembne, ker lahko nekomu rešijo življenje, tisti, ki kri daruje, pa s tem ničesar ne izgubi. Nekateri so kri darovali prvič, drugi so jo že večkrat. Nekateri s tem nimajo težav, spet drugim pa ob tem, ko so jih posedli na stol, ni bilo vseeno. Jurij zrnec se je po odvzemu pošalil, da je na krvodajalsko akcijo prišel, ker se je odločil, da ima pol litra krvi "viška". Denis Avdič pa je dejal, da ni prav nič bolelo: "Če razmišljate o tem, da bi šli (dati kri, op.p.), pojdite."

Izjave in dogajanje si lahko ogledate v zgornjem video prispevku.