Nogometaši in vodstvo Barcelone so sinoči malo pred polnočjo pripotovali v London, kamor so odleteli takoj po večernem treningu in kar dva dni prej, kot so sprva planirali. Ničesar namreč niso želeli prepustiti naključju, saj oblak pepela, ki ga je ob izbruhu v nebo poslal islandski vulkan Grimsvötn, povzroča kaos in številne odpovedi poletov v evropskem zračnem prometu.

Takoj po pristanku so Katalonci pot nadaljevali do luksuznega hotela Grove, kjer bodo nastanjeni danes in jutri. Guardiola je sicer v London pripeljal 21 igralcev, med njimi tudi tri člane rezervne ekipe Thiaga, Mina in Oierja.

O tem, kako resno Barcelona jemlje sobotni obračun pa priča tudi podatek, da tokrat prvič na letalu z igralci niso potovali družinski člani in novinarji.

Barceloni je prijateljsko na pomoč priskočil londonski klub Arsenal, ki ga je Barcelona sicer v ligi prvakov izločila letos in lani. Treningi na Wembleyju so obema finalistoma omogočeni le dan pred tekmo, zato so Katalonci iskali nadomestno igrišče za vadbo v dneh pred finalom. Prijazno so jim pomoč ponudili pri Arsenalu in jim odstopili igrišče v svoji pripravljalni bazi.