Osrednji del projekta je zgoščenka s 14 Dylanovimi skladbami, ki jih izvajajo priznani slovenski glasbeniki - Vlado Kreslin, 6 Pack Čukur, Niet, Severa Gjurin, Peter Lovšin, Chris Eckman, Brina, Murat in Jose, Mia Žnidarič, Zoran Predin, Hit et nunc, Katalena, Laibach ter svetovno znana sopranistka Sabina Cvilak.

Avtor "nore ideje", iz katere se je rodila zgoščenka, je tiskovni predstavnik ameriškega veleposlaništva Christopher Wurst, Američan v Ljubljani, ki obožuje Dylanovo glasbo in si je želel pobližje spoznati slovensko glasbo. Glasbeni direktor projekta je Chris Eckman, v Sloveniji živeči ameriški roker in kantavtor, ki mu je, kot je dejal, posebej v veselje, da vse pesmi na zgoščenki odražajo osebnosti izvajalcev in dokazujejo, da projekt zanje ni bil le "delo".

Wurst in Eckman sta danes v Mestnem muzeju predstavila rezultat svojega dela, pri čemer se jima je pridružilo nekaj glasbenikov, ki jih je moč slišati na zgoščenki, pa tudi ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Mussomeli. Ob koncu predstavitve so v čast Dylanu, ki prav danes praznuje 70. rojstni dan, razrezali rojstnodnevno torto.

Kot je svojo odločitev, da sodeluje pri projektu, za STA pojasnil Vlado Kreslin, "nas Dylan pač zmeraj prepriča", ideja promocije prostovoljstva pa je bila seveda "še pika na i". Kreslin na zgoščenki sodeluje s pesmijo "Don't Think Twice", ki sicer ni bila njegova prva izbira - ta je bila "Boots of Spanish Leather", a mu jo je "ukradel" Pero Lovšin.

Medtem ko Kreslin še ni imel priložnosti poslušati cele zgoščenke, pa je to že uspelo veleposlaniku Mussomeliju, od mladih let velikemu oboževalcu Boba Dylana. Veleposlanikovi najljubši Dylanovi skladbi sta "With God On Our Side" in "Positively 4th Street", z danes predstavljene zgoščenke pa mu je v spominu še posebej ostala skladba "Buckets of Rain" in čudovit glas Sabine Cvilak, je priznal za STA.

Neprofitni projekt sicer poleg same zgoščenke vključuje še dokumentarni film "Večno mlad" v režiji Maje Weiss in Petra Braatza, ki bo premierno prikazan septembra na Televiziji Slovenija, filmski festival o Bobu Dylanu, na katerega vabijo prav tako septembra v Kinoteko, ter veliki koncert 21. septembra v ljubljanskih Križankah.

Na slednjem bodo nastopili mnogi glasbeniki, ki se predstavljajo na zgoščenki, posvečen pa bo izključno spodbujanju prostovoljstva v Sloveniji. Prostovoljstvo je namreč poleg Dylanove glasbe rdeča nit projekta, ki ga je financiral Sklad za inovacije ameriškega zunanjega ministrstva.

Idejo prostovoljstva tudi lepo zajame misel "Nihče ne more narediti vsega, vendar pa lahko vsak stori nekaj", zapisana na koncu knjižice, priložene zgoščenki, ki jo krasijo fotoportreti sodelujočih glasbenikov v "izvedbi" fotografa Žige Koritnika.

Z roko v roki s promocijo prostovoljstva gre pri projektu tudi osveščanje javnosti o široki paleti perečih tematik, kot so boj proti trgovini z ljudmi, nasilju nad ženskami in zlorabi otrok, preprečevanje zlorabe drog med mladimi, aktivno državljanstvo, varstvo okolja, razvojna vprašanja, boj proti korupciji ipd., pri čemer je sodelovala vrsta slovenskih nevladnih organizacij.