Že danes v večernih urah bo slovenska izbrana vrsta odpotovala v Francijo, kjer jo jutri čaka pripravljalna tekma z galskimi petelini. V četrtek nato sledi odhod v Belgijo, kjer bo Slovenija v soboto in nedeljo proti tamkajšnji reprezentanci odigrala prvi tekmi evropske lige. "Gre za najmočnejšega predstavnika v naši skupini. Belgija je favorit in igra zelo agresivno na domačem terenu. Toda tudi v tem dvoboju nismo brez možnosti in nedvomno je naš cilj dober rezultat, čeprav bomo nekoliko oslabljeni," je povedal selektor Vuković.

V domovini bodo ostali Alen Šket, Matevž Kamnik, Matej Vidić, Aleš Fabjan in Klemen Čebulj. In kakšni so razlogi? "Šket in Kamnik ne potujeta, ker sta poškodovana, Kamnik na primer sploh še ni začel trenirati. Doma ostaja tudi Čebulj, ki mora opraviti maturo, Vidić in Fabjan pa bosta tokrat odstopila mesto Plotu in Ropretu, ki se do zdaj še nista imela priložnosti dokazovanja v reprezentanci," je razložil selektor, ki je zadovoljen z dosedanjim delom: "Po desetih dneh nimam nobenih pripomb, še bolj pa sem zadovoljen z odnosom vseh v reprezentanci do nalog, ki nas še čakajo."

Reprezentanca se bo na slovenskih tleh ponovno zbrala v v ponedeljek, 30. maja, ko se vrne iz Belgije. Takrat bo začela priprave za tekmi s Hrvaško, ki bosta v Mariboru, v tej skupini evropske lige pa je še Velika Britanija.