Po navedbah Plesne zveze Slovenije se je v 51 mestih (od tega 22 po Sloveniji) po osmih državah v poskočnih ritmih odvrtelo vsaj 30.000 mladih. V Mariboru, kjer so pričakovali več kot 2500 mladih, je maturante pozdravil minister za zdravje Dorijan Marušič, ki se mu je pridružil tudi tamkajšnji župan Franc Kangler. Minister je mladim sporočil, kako pomemben kapital za življenje je zdrav način življenja.

Na osrednjem prizorišču na Titovem mostu so predstavniki Fundacije Z glavo na zabavo z različnimi dejavnostmi tudi opozarjali na pomen zabave brez alkohola in drog.

Plesali so tudi v Celju, Novem mestu, Murski Soboti, Lendavi, na Ptuju, v Velenju, Trbovljah, Slovenj Gradcu, Litiji, Tolminu, Kopru, Sežani, Črnomlju, Kočevju, Sevnici, Slovenskih Konjicah, Slovenski Bistrici, Ljutomeru, Kranju, v Ajdovščini in Novi Gorici.

Plesna šola Urška organizira osrednji ples četvork v prestolnici, nato bo sledila plesna zabava na Gospodarskem razstavišču.

Na ministrstvu za zdravje želijo, da bi dijakom ta dan ostal v čim lepšem spominu, zato vabijo vse, da s pozitivnimi zgledi in sporočili pokažejo, da se je mogoče zabavati brez alkohola.

Ministrstvo za zdravje se je tako kot lani tudi povezalo z organizatorji dogodka, državnimi institucijami in nevladnimi organizacijami. Namen povezave je sprejetje različnih ukrepov, ki bi lahko pripomogli k temu, da se mladi ta dan ne bi opijali.

Maturantska parada je v desetih letih povezala v sinhroni ples 161.680 maturantk in maturantov v 100 evropskih mestih iz 10 držav, priplesala pa je šest Guinnessovih rekordov.