"Pred odhodom na svetovno prvenstvo sem v navednicah povedal, da se po koncu dobimo na tej krasni lokaciji. Vesel sem, da se lahko kvalitetno družimo, gostiteljem pa se zahvaljujem. Še prej pa me je čakalo težko delo na svetovnem prvenstvu v Rotterdamu. Ponosen sem na to, kar sem dosegel. Ponosen sem, da so moj dvoboj proti Ma Longu ocenili kot enega najlepših. Žal mi je le, da ga ni videla vsa Slovenija, a upam, da bom lahko to pokazal na olimpijskih igrah," so bile prve besede Bojana Tokiča, čigar dvoboj proti Ma Longu v Rotterdamu je med najbolj gledljivimi na svetovnem spletu, do njega pa lahko vsakdo brez težav pride prek strani Mednarodne namiznoteniške organizacije (ITTF).

Tokič je pojasnil, da so občutki v primerjavi z uvrstitvijo v Peking 2008 drugačni. Tedaj se je na največjo tekmo prebil prek dodatnih kvalifikacij. "Verjemite mi, da mi je s tem, da mi ni treba na evropske kvalifikacije, marsikaj prikrajšano. S tega stališča so občutki ob drugi uvrstitvi na olimpijske igre malo mešani. Moram pa ob tej priložnosti priznati, da matematika v srednji šoli ni bila moja vrlina. Pri projektu olimpijskih iger pa mi je šla odlično od rok. Ves čas sem računal, kateri turnir moram igrati, katerega spustiti, kdaj se pripravljati na svetovno prvenstvo, zraven pa ves čas zmagovati. Mislim, da bi si zdaj pri matematiki zaslužil visoko oceno. Po drugi strani je bilo lepo v Rotterdamu opazovati tekmece, kako so ob porazih padali kot domine in vsaj za nekaj časa pomahali olimpijskim igram v slovo," je bil odkrit Tokič, 43. igralec z najnovejše svetovne lestvice.

"Nosilce na olimpijskih igrah bo določila lestvica pred olimpijskimi igrami. Lepo bi bilo zadržati zdajšnje mesto ali še malce napredovati. Apetiti v Londonu bodo višji kot v Pekingu, saj bo mogoče doseči boljši rezultat. Med posamezniki bosta namreč igrala le dva igralca iz iste države, medtem ko so v Pekingu trije. Torej bom imel na eni strani večjo možnost za zmage, po drugi strani pa, da se izognem kitajskim igralcem," je odgovarjal Tokič ter nadaljeval: "Nekatere stvari so se v zadnjih letih izboljšale. Stvari na Namiznoteniški zvezi Slovenije se urejajo, saj dolžnosti transparentno izpolnjuje. Vsaka podpora mi bo v naslednjem času prišla prav. Kako bodo potekale priprave za London, še ne vem. Drugo sezono bodo na sporedu svetovno in evropsko prvenstvo ter olimpijske igre. Naredil bom vse, da bom slovenski namizni tenis promoviral na najvišji ravni." Tokič je še pojasnil, da se pozna delo s psihologom, saj je zadnjega pol leta izgubljal le proti igralcem, ki so na svetovni lestvici uvrščeni med najboljšo deseterico, na papirju slabše pa je redno premagoval, kar je bil ključ do preboja na OI.

"Ne sodelujem v procesu treninga Bojana Tokiča. Ga predvsem treniram na največjih tekmovanjih. Imava odličen profesionalni pristop in kaj pokazati. Tokič je igralec, ki se mora na prvenstva pripravljati individualno. Pozna se mu naveza z nemško reprezentanco, kjer ima odlične pogoje in je le eden od treh evropskih igralcev, ki so jih Nemci spustili zraven," je ob tej priložnosti dejal moški selektor Bojan Rak ter odkrito priznal: "Vesel sem, da je Bojan dosegel cilj že v Rotterdamu. Nisem več sposoben doživeti turnirja, kakršen je bil pred tremi leti na evropskih kvalifikacijah v Franciji. Tam zmagujejo bolj pregnani in nemoralni igralci, kamor Tokič k sreči ne spada."