Sobota, 14. maja

V Stražišču pri Kranju se bodo zbrali gorenjski veterani slovenske osamosvojitve, ki jim ostala veteranska združenja niso bila pogodu in so si naredili svoje Bavčar/Janša/Krkovič/Peterle združenje za vrednote slovenske osamosvojitve.

Prav tako na Gorenjskem bodo imeli člani SLS svoj kongres, kjer pa bodo le sprejeli nov statut.

Medtem ko bodo v Cankarjevem domu odmevali zvoki bolj resne glasbe izpod prstov in izpred pljuč Orkestra Slovenske vojske, bo v Düsseldorfu Maja Keuc skušala 20 let stari državi pripeti prvo evrovizijsko zmago. Zakaj pa ne? Maja poje maja o nikomer...

Nedelja, 15. maja

V Cerkljah ob Krki bo vojaško slovesno. Vojska praznuje rosnih 20.

Ponedeljek, 16. maja

Državni zbor bo začel svojo redno 28. sejo, na kateri se bodo poslanci spopadali s takisto 28 točkami dnevnega reda in pomladno utrujenostjo.

Torek, 17. maja

Verjetno bo pomladno utrujenost pri poslancih razbila le razprava o zakonu o poslancih, saj je glasovanje v komisiji državnega zbora za mandatno-volilna vprašanja pokazalo, da obstaja precejšnja možnost, da poslanci po nekaj neuspelih poskusih vendarle ne dovolijo več hkratnega opravljanja poslanske in županske funkcije.

Ob 18. uri bosta Zavod Enostavno prijatelji in Gledališče Glej sklenila spomladanski krog gledaliških delavnic za mlade. Cikel bodo slovesno zaključili s predstavo z naslovom Tele-predstava, ki jo bodo na odru Gledališča Glej uprizorili malčki, sodelujoči na delavnicah.

Britanska kraljica bo prvič obiskala Irsko.

Sreda, 18. maja

Naši poslanci se navadno veliko bolj vneto kot zakonov lotijo polemik o drugih zadevah, ki niso ravno delo parlamenta. Tako nameravajo kar pet ur razpravljati o tem, kako nekateri podizvajalci pri gradnji avtocest za svoje delo niso dobili plačila.

Četrtek, 19. maja

Po mesecu dni bodo poslanci obravnavali že drugo spremembo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Tokrat ga je podpisala skupina poslancev na čelu z Borutom Sajovicem iz LDS, zadeva pa večinoma delo državne protikorupcijske komisije.

Petek, 20. maja

Večji del dneva bodo poslanci porabili za razprave o resolucijah nacionalnih programov za visoko šolstvo in za raziskovalno dejavnost do leta 2020.

Ameriški predsednik Barack Obama bo v Beli hiši sprejel izraelskega premiera Benjamina Netanjahuja.