Novo skladišče bo namenjeno shranjevanju, obenem pa bodo z njegovim delovanjem razširili prodajo rabljenih stvari in še dodatno spodbujali ponovno uporabo. Poleg prodaje po simbolnih cenah bodo tam organizirali tudi delavnice obnove in predelave rabljenih predmetov, so še sporočili.

Posredovalnica nudi delo težje zaposljivim osebam. Trenutno so v posredovalnici redno za eno leto zaposlene tri osebe, ki so bile po šest mesečnem usposabljanju izbrane med 12 kandidati, je za STA povedala Monika Cerar iz društva.

Projekt deluje tako, da posamezniki ali podjetja posredovalnici podarijo rabljene stvari, ki jih ta nato proda po nizkih cenah, kar omogoča vključitev v potrošniško družbo tudi ljudem z nižjimi dohodki. V zadnjem letu je po besedah Cerarjeve okrog 400 ljudi kupilo približno 800 predmetov.

Kralji ulice so s prodajo začeli na stojnici po tem, ko so ljudje v njihove prostore poleg oblek pričeli prinašati tudi druge predmete, je pojasnila Cerarjeva. Leta 2009 je ministrstvo za delo odobrilo denarno podporo za razvoj projekta, s čimer so lahko pred enim letom odprli prvo humanitarno posredovalnico Stara roba, nova raba, je še dodala.

Društvo Kralji ulice je nevladna humanitarna organizacija. Njihov cilj je pomoč brezdomcem in osveščanje širše javnosti o njihovi situaciji, je povedala Cerarjeva. Ob tem iščejo možnosti za stalno vključevanje brezdomcev v svet dela in jim pomagajo pri prizadevanjih za samostojno življenje, so še zapisali na spletni strani.