"Vesel sem, da smo se zbrali v mojem domačem okolju. Tu sem preživel mladost in tu v bližini bom verjetno delal tudi po koncu športne kariere. Ustanovil sem Atletsko društvo Primož Kozmus Senovo, ki je od Brestanice oddaljeno le par kilometrov. Tam je majhen stadion, naredili bomo še metališče, tako da bom poskušal po koncu športne poti izkušnje prenesti na mladino," je pojasnil Primož Kozmus, trener Marjan Ogorevc pa ga je dopolnil: "Kot trener sem vse svoje znanje prenesel na Vladimirja Keva. Ob tej priložnosti se mu še enkrat zahvaljujem, da je naredil temelje za delo Primoža Kozmusa, tako da je meni ob njegovi vrnitvi veliko lažje. Zdaj vse svoje znanje prenašam na Primoža in prepričan sem, da bo tudi on nekoč vrhunski trener."

Časa za aktivnosti po koncu sezone je zmanjkalo, treba se je bilo ozreti v prihodnost sezone Primoža Kozmusa, ki se bo začela konec maja v Slovenski Bistrici in končala sredi septembra v Zagrebu. "Ves čas vadim po metodi Anatolija Bondarčuka. Po tem sistemu tekmovanja naj bi bil optimalno pripravljen za svetovno prvenstvu v Južni Koreji, kjer si želim uvrstitve v finale. Vse tekme do Daeguja bodo posvečene končnemu cilju. Drugi cilj sezone bom lažje izpolnil, saj si želim vreči 78 metrov. Za to bom imel veliko priložnosti. Vse bolj si želim tekem, pa čeprav še zdaleč nisem pripravljen za kakšne vrhunske dosežke. V Slovenski Bistrici bi rad vrgel orodje 75 metrov daleč. Verjamem, da javnost od mene pričakuje več ter da bo morda po prvi tekmi mislila, le zakaj se Primož Kozmus vrača. Toda sam želim vso sezono stopnjevati pripravljenost in na vsaki tekmi vreči orodje dlje," je v Posavju razlagal Kozmus, medtem ko se je žena Maja pred tiskovno konferenco in po njej vnovič pokazala za izjemno gostoljubno gostiteljico.

"Trenutna pripravljenost je zadovoljiva. Največ sem delal na fizični in specialni moči, kjer sem v času premora največ izgubil. Tudi s tehniko meta mi gre vse bolje, predvsem zadovoljen sem bil z enim treningom, ki mi je dal spodbudo za naprej. Čeprav je okolico strah, da mi ne bo uspelo, lahko vsem zatrdim, da se moje telo odziva zelo dobro. Vsi pogledi pa so usmerjeni proti Londonu 2012, kjer bom želel ubraniti zlato olimpijsko kolajno in v Sloveniji postaviti nov športni mejnik," je odločen Kozmus, ki ima v lokalnem okolju veliko načrtov tudi s številnimi prireditvami.

Z dosedanjim potekom priprav je zadovoljen tudi Marjan Ogorevc: "Odkrito povedano si nisem mislil, da bo Primož napredoval tako hitro. Vse skupaj sva dosegla z alternativno metodo treniranja, ki pa jo stroka v Sloveniji ne priznava (s Kozmusom sta bila kritična predvsem do fakultete za šport, ki po njunih besedah od državnih organov dobiva ogromno denarja, toda alternativne strokovne literature ne priznava - op. p.). Zaradi načina dela, ki sva ga ubrala, bo Primož v tej sezoni vse podredil svetovnemu prvenstvu in ne bo nastopil na mitingih, ki bi mu prinesli denar. Sicer pa se oba strinjava, da bodo rezultati pokazali, kako smo se uspešno lotili projekta." Ogorevc je še pojasnil, da je mogoče v vrhunskem športu uspeti le z ekipnim delom, kot primer pa je poleg Kozmusovega strokovnega tima navedel še Tino Maze in Petro Majdič.