Za slovenskim boksarskim šampionom sta po februarskem dvoboju z Delgadom dva meseca priprav. Kot je povedal njegov kondicijski trener Tomi Jagarinec, so začeli z novimi treningi kmalu po dvoboju v Stožicah, saj so načrtovali, da se bo Zavec z naslednjim tekmecem pomeril v začetku poletja. Kot kaže, pa bo Ptujčan v ring stopil pozno poleti. Mr. Simpatikus bo v tem primeru imel le še več časa za pripravo, Jagarinec pa je dejal, da je Zavec na poti do življenjske pripravljenosti, borba pa bo prišla ob pravem času.

"Stožice so bile prelomen trenutek in dokaz trdega dela. Nagrade, ki sem jih prejel v preteklem letu, so le potrditev vsega, so poplačilo. To mi je dalo nov zagon in motivacijo," je o preteklem letu, ki je bilo njegovo najboljše v karieri, povedal 35-letni boksar. Na lestvici portala boxrec je Zavec na petem mestu, pred njim so Filipinec Manny Pacquiao in Američani Victor Ortiz, Shane Mosley in Andre Berto. Prav slednji pa bi lahko bil njegov naslednji tekmec, ki je po poročanju medijev že privolil v dvoboj, sedaj pa so na potezi IBF in televizijske postaje, ki morajo dvoboj potrditi in se dogovoriti z akterji.

Več kot 90 odstotkov možnosti, da bo dvoboj v ZDA

"To so posebna imena boksa in športa in moje ime je med njimi. Po dvoboju z Delgadom so začeli povpraševati po meni, po Evropejcu," je dejal Zavec in nadaljeval: "Ni jasno, ali bo naslednji tekmec Berto. Američan Randall Bailey sicer hrepeni po naslovu, potrdim pa lahko, da je največje povpraševanje iz kampa Berta, tudi sam si ga želim. Več kot 90 odstotkov možnosti je, da bo naslednji dvoboj v Združenih državah Amerike, kot lokacije pa se pojavljajo Los Angeles, New York in Florida."

Berto naj bi veljal za najresnejšega kandidata, ki bi lahko stopil v ring s slovenskim boksarjem, "zagret" za dvoboj pa naj bi bil tudi ameriški boksar, ki je v 28 dvobojih zmagal 27-krat, od tega je 21 zmag dosegel z knockoutom: "Največ zagretosti kažejo spletni mediji, predvsem boxnews, tudi Evropejci so se veliko razpisali in pa seveda prek twitterja, ki je najbolj osebno medmrežje in po katerem se je vse skupaj začelo. Sam bom rekel, da mi pravzaprav ni jasno, zakaj prav on. Ampak spet smo pri načelu: zakaj pa ne, oziroma moralo se je zgoditi."

Konec maja bo v Las Vegasu kongres zveze IBF, kjer bi lahko prišlo do potrditve naslednjega dvoboja, do dogovora pa lahko pride tudi prej, če se bodo med seboj dogovorili managerji in lobisti.

Jagarinec: Dejana si nihče ne bo želel v nasprotnem kotu

Eden ključnih mož v ekipi Zavca je brez dvoma Jagarinec, ki bo kot kondicijski trener sedaj deloval tudi v odbojkarski reprezentanci, še vedno pa bo na prvem mestu pripravljenost slovenskega prvaka: "Dejan je za čas priprav, v katerih smo, odlično pripravljen. Tisto, kar sem govoril pred borbo z Delgadom, da smatram dvoboj kot odlično uverturo v naslednje priprave, se uresničuje. Dejan je do danes oddelal ves program treningov. Glede na to, da bo še kar nekaj časa do borbe, sem prepričan, da si Dejana nihče ne bo želel v nasprotnem kotu. Sila pomembni so prvi meseci, ki postavijo Dejana v točko, iz katere začne graditi tisti zadnji boksarski del. Glede na to, da zna biti borba res šele konec poletja ali celo oktobra, bomo dodali vsebine, da Dejana ne pustimo zaspati. Od februarja do oktobra je precej časa, zato bo nekaj več boksarskega dela, glede na dolge priprave pa bo boljša kondicijska priprava."