Prvo ime mitinga je bila Anja Klinar, saj je nanizala tri zmage - na 100 delfin, 200 mešano in 400 prosto, ob tem pa je z izidom 4:18,46 (792 točk) poskrbela tudi za najboljši posamični dosežek na tekmovanju. "Naporen ritem me je povsem izčrpal, a sem zato navdušena nad rezultati na mitingu. V bazenu Ilirije še nikoli nisem plavala tako hitro. Za trening tekmo je to odličen rezultat," je povedala Klinarjeva.

Ker organizatorji zaradi slabih pogojev ne uspejo več privabiti vrhunskih tujih tekmovalcev, je Peter Mankoč brez težav slavil na 100 delfin, čeprav zadnjih nekaj zavesljajev sploh ni plaval "na polno". Ko je prišel iz bazena in se nadihal, je povedal: "Bilo je kar nekaj napak, a je bilo lažje odplavati, kot sem pričakoval. Izid je boljši kot lani in lahko sem optimističen." To je bila za Mankoča sicer prva tekma na 100 delfin po decembrskem SP v kratkih bazenih v Dubaju. "Pri nas ni 50-metrskih bazenov, zato smo večino treningov opravili v 25-metrskih bazenih. Samo na višinskih pripravah v tujini sem plaval v velikih bazenih," je še dodal najboljši slovenski plavalec zadnjega obdobja.

Ljubljanskemu občinstvu se je predstavil tudi Koprčan Matjaž Markič, ki je poskrbel za najboljši dosežek na mitingu med moškimi, ko je na 100 prsno plaval 1:03,38. Markič je po šestih letih menjal trenerja, saj od marca sodeluje z Juretom Košakom, pred tem pa je s slovenskim selektorjem Ronijem Pikcom. "Spremenil sem položaj telesa v vodi in zavesljaj z rokami. Po dolgih letih sem se odločil za vrnitev v Koper, kjer bo kmalu zgrajen nov olimpijski bazen. Razlog je tudi družina, s katero želimo živeti ob obali," je povedal Markič, katerega je mlada družina spremljala na mitingu v Ljubljani.

Oceno videnega v bazenu Ilirije je podal še selektor Roni Pikec: "Glede na to, kakšne dosežke so slovenski plavalci odplavali v tem dotrajanem bazenu, smo lahko zadovoljni. Večina tekmovalcev bo na državnem prvenstvu čez slab mesec v Kranju poskušala doseči čim boljše rezultate, da dvignejo formo pred svetovnim prvenstvom, kjer bodo poskušali odplavati norme za olimpijske igre v Londonu."