Bolj kot plavalni dosežki, pa je tokrat na mitingu ob odprtju odmevala izjava ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je vnovič obljubil prenovo dotrajanega bazena na robu Tivolija. Obljubo je dal že pred dvema letoma, a kot pravi, se bo zdaj začelo zares in prihodnje leto spomladi bodo na Iliriji zarohneli gradbeni stroji. "Sram me je," je med drugim dejal župan, ki ni skrival, da so prazne obljube zadeva politike, sam sebe pa ne vidi kot politika. Obljubil je, da bo Ljubljana dobila nov in moderen bazen.

"Izidi so zelo solidni, posebej na 100 delfin, saj imam približno tak osebni rekord. Po napornih pripravah sem mislila, da bodo dosežki veliko slabši, kot so bili, saj sem zelo utrujena. Tudi na 400 prosto in 200 mešano sem bila zelo solidna, le na 100 prsno je bilo katastrofalno, saj bi morala izid 1:16 plavati na 400 mešano," je svoje plavanje pokomentirala Klinarjeva in dodala, da je pred novo sezono zelo zadovoljna, saj je že pred tedni v Banja Luki dokazala, da se je dobro pripravila na predolimpijsko sezono, ki bo svoj vrh dosegla poleti na svetovnem prvenstvu v Šanghaju.

V moški konkurenci je za najboljši dosežek na mitingu poskrbel Koprčan Matjaž Markič z 1:03,38 na 100 prsno. "Tukaj bi bil zadovoljen tudi z 1:04, saj sem na tem bazenu običajno dve sekundi počasnejši kot na drugih tekmah, a šlo mi je zelo dobro, vseeno pa sem bil presenečen nad izidom," je to pokomentiral Markič. Z dvema posamičnima zmagama pa se je izkazal Radovljičan Robi Žbogar, ki je bil najboljši na 100 hrbtno in 200 mešano ter osvojil drugo mesto na 100 delfin.

Domačemu plavalcu Petru Mankoču je po pričakovanju pripadla zmaga na 100 delfin. "Bilo je kar nekaj napak, a je bilo lažje odplavati, kot sem pričakoval. Izid je boljši kot lani in lahko sem optimističen. Lahko sem boljši kot lani," je nastope pokomentiral Peter Mankoč in prav tako potrdil, da je vesel županove obljube, a očitno se bo uresničila napoved, da bo bazen zgrajen, ko bo nehal plavati. "Rad bi plaval na novem bazenu, pa četudi le na poslovilni tekmi," je še povedal Mankoč.

Med slovenskimi reprezentanti je Ilirijina Tjaša Vozel prepričljivo zmagala na 100 prsno, triglavanka Anja Čarman, ki se vrača po poškodbi, na 100 hrbtno in njen klubski kolega Jan Karel Petrič na 400 prosto.