Nemški "čudežni deček" Nowitzki je v dvorani American Airlines Center dosegel 32 točk, srbski "ostrostrelec" Predrag Stojaković pa jih je enajst od svojih skupno 15 dosegel v zadnji četrtini in pomagal teličkom zaostanek spremeniti še v tretjo zmago zapored nad dvakratnimi branilci naslova. Še dobrih pet minut pred koncem tekme je namreč Dallas zaostajal za sedem točk, nato pa sta Nowitzki in Stojaković zadela trojki, po nizu 18:6 pa je izjemno pomembna zmaga v seriji ostala doma.

Telički zdaj vodijo s 3:0 v zmagah in doslej še nobeni ekipi v zgodovini lige NBA ni uspelo nadoknaditi takšnega zaostanka. A Nowitzki je pred nedeljsko tekmo zelo previden: "Ne smemo misliti, da smo že opravili delo. V nedeljo moramo v tekmo vstopiti še bolj osredotočeni na zmago kot doslej. Nismo namreč dovolj dobri, da bi se zdaj sprostili in že veselili zmage. Še prevečkrat sem v tej ligi videl takšne napake in ne želim, da bi se to pripetilo tudi nam. Ne bi bili prvi, ki bi zapravili lepo prednost."

Prvo zaključno žogico za preboj v finale konference - tam bodo nastopili tudi ali Oklahoma City Thunder ali Memphis Grizzlies - bo imel Dallas že v nedeljo, ko bo prav tako igral pred domačimi navijači. Pri gostih iz mesta angelov je Andrew Bynum zbral 21 točk in deset skokov, Lamar Odom je zbral 18 točk, Kobe Bryant pa 17, a od tega le štiri v zadnji četrtini.

Na vzhodu je v gosteh pri Atlanta Hawks blestel na novo okronani najkoristnejši igralec lige (MVP) Derrick Rose, ki je pomagal Chicagu do slavja z 99:82, s katerim so gostujoči košarkarji v boju na štiri zmage povedli z 2:1. Rose je s kar 44 točkami dosegel strelski rekord kariere. Nad njim je bil navdušen tudi legendarni Earvin Magic Johnson, ki je prek socialnega omrežja twitter zapisal, da bo moral Rosa poslej klicati kar "Mini Michael", saj je tokrat igral v slogu morda najboljšega vseh časov, prav tako dolgoletnega košarkarja bikov Michaela Jordana. Pri Atlanti je največ točk (21) zbral Jeff Teague.