Jose Mourinho, ki je kazen dobil najprej zaradi rdečega kartona na prvi polfinalni tekmi v Madridu in nato še zaradi neprimernih in žaljivih izjav na novinarski konferenci po porazu z 0:2, bo v prihodnji sezoni - Real Madrid je izpadel proti FC Barceloni - odsedel še tri tekme, saj je eno tekmo kazni odslužil na povratnem srečanju na Nou Campu, ena tekma kazni pa je pogojna za čas treh let.

Mourinho, ki je že odpovedal za danes napovedano novinarsko konferenco pred sobotno tekmo španskega prvenstva, se bo po poročanju španskih medijev pritožil na mednarodno športno razsodišče, pritožbo zaradi kazni pa bodo na Uefo poslali tudi iz madridskega kluba.

Real Madrid je bil hkrati kaznovan z 20.000 evri zaradi nešportnega vedenja gledalcev na stadionu Santiago Bernabeu, ena tekma kazni pa je doletela tudi igralca Reala Pepeja zaradi prekrška nad Danijem Alvesom in posledično rdečega kartona.

Disciplinska komisija pri Uefa je kaznovala tudi vratarja Barcelone Joseja Pinta s tremi tekmami prepovedi nastopanja. Pinto je bil izključen med polčasom omenjene tekme in bo moral zaradi kazni izpustiti finale med Barcelono in Manchester Unitedom v Londonu 28. maja.