McLarenovima voznikoma Jensnu Buttonu in Lewisu Hamiltonu, drugemu v točkovanju SP, ni uspelo vpisati časa. oba sta večino uvodnega prostega treninga preživela v garaži, nato pa je imel Hamilton težave s sklopko.

Vettel zletel v zaščitne ograde

Svetovni prvak v formuli 1 in vodilni v letošnjem seštevku svetovnega prvenstva Nemec Sebastian Vettel je na današnjem današnjem prvem prostem treningu pred nedeljsko veliko nagrado Turčije v Carigradu razbil svoj dirkalnik, sam je v nesreči ostal nepoškodovan.

Vettel je na mokri stezi izgubil oblast nad bolidom in zletel v zaščitne ograde. "Oprostite, zadel sem robnik," je ob nesreči še uspel sporočiti po radijski zvezi, trčil, nato pa se peš odpravil proti boksom. Po prvih podatkih so bile težje poškodovane predvsem obese koles.

Button najhitrejši na drugem treningu, Vettel le gledalec

Button (McLaren) je najbolje izkoristil boljše vremenske razmere in vpisal najhitrejši čas na drugem prostem treningu formule 1 pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Turčije v Carigradu. Drugi je bil Nemec Nico Rosberg (Mercedes), tretji pa moštveni kolega in rojak Buttona, Hamilton.

Vettel, ki je na prvem treningu razbil dirkalnik, a k sreči ostal nepoškodovan, je bil na drugem treningu le gledalec, saj mehanikom ni uspelo pravočasno popraviti dirkalnika.