Poleg Tokiča bo na Nizozemskem pod vodstvom selektorjev Bojana Raka in Vesne Ojsteršek Drnovšek tekmovalo še sedem igralcev, in sicer: Martina Safran, Jana Tomazini, Manca Fajmut, Nina Pavlin, Saš Lasan, Gregor Zafoštnik in Bojan Ropoša.

"Z izjemo Martine Safran, ki je imela klubske obveznosti v Franciji, smo imeli na Otočcu odlične priprave. Vsaka zmaga bo igralkam pomenila nove točke na svetovni lestvici, želim pa si kakšne uvrstitve na glavni žreb," napoveduje ženska selektorica Vesna Ojsteršek Drnovšek. "Na svetovno prvenstvo potuje četverica, ki izpolnjuje rezultatske in vadbene kriterije. Naredili bomo vse, da se Tokič kvalificira na olimpijske igre, od drugih igralce pa si želimo kakšen preboj na glavni turnir. V reprezentanci ni Jana Žibrata, ker ima maturitetne obveznosti, poleg tega pa bo imel nekaj časa, da se psihološko pripravi na novo sezono," pred jutrišnjem odhodom na prizorišče napoveduje moški selektor Bojan Rak.

"V reprezentanci so igralci in igralke, ki so si to zaslužili. Doma ne bomo pustili obeh posamičnih državnih prvakov Bojana Ropošo in Martine Safran, kot tudi ne najboljšega na slovenski lestvici Gregorja Zafoštnika, pa četudi bo pri 32 letih prvič nastopil na svetovnem prvenstvu," poudarja predsednik NTZS Marjan Hribar.