Lastnik londonskega kluba želi v prihodnji sezoni bolj razburljiv in napadalen nogomet, zato je v zimskem prestopnem roku za 80 milijonov evrov v klub pripeljal Fernanda Toressa in Davida Luiza, poleti pa želi svoj klub okrepiti še z vsaj tremi novimi nogometaši.

Londončani naj bi tako imeli ogledanih kar nekaj nogometnih zvezdnikov, med njimi pa so menda tudi Cesc Fabregas, Gareth Bale, Luka Modrić, Wesley Sneijder, Andrej Aršavin in Thomas Müller. "Roman je od zmeraj želel, da Chelsea igra "seksi“ nogomet. Veliko raje vidi, da njegovi varovanci zmagajo z rezultatom 4:3 kot pa 1:0,“ je angleškim medijem izdal neimenovan vir pri londonskemu klubu.

Okrepil se bo tudi AC Milan

Silvio Berlusconi, lastnik italijanskega nogometnega velikana Milana, je napovedal, da se bo klub za prihodnjo sezono še okrepil. "Klubu bom podaril še več igralcev," je Berlusconija tik pred 18. italijanskim naslovom Milana citiral športni časnik Gazzetta dello Sport.

Predsednik italijanske vlade pa je navijače takoj opozoril, da Milan ne bo mogel konkurirati bogatim španskim klubom, ki jim boljši položaj omogoča španska davčna politika. "Ronaldo in Messi sta vsem všeč, a je za največje zvezdnike težko konkurirati s španskimi klubi," je v pogovoru za častnik dejal Berlusconi.

Kot je še povedal lastnik Milana, je skupaj z družino v preteklih letih vsako sezono v klub vložil povprečno po 50 milijonov evrov, lani celo 70 milijonov, kar je Milanu prineslo nov naslov. Tri kroge pred koncem prvenstva ima Milan namreč osem točk prednosti pred lanskimi prvaki, mestnim tekmecem Interjem, ki ima za ponovitev uspeha iz sezone 2009/10 le še teoretične možnosti.