Po izjemni lanski sezoni bodo Londončani kot kaže letos ostali brez osvojene lovorike. Zato bo mesto trenerja moral zapustiti italijanski strateg Carlo Ancelotti, novo ime na klopi evropskega velikana pa zaenkrat ostaja še neznanka. Kljub temu mnogi verjamejo, da bo jedro ekipe s Stamford Bridge ostalo bolj ali manj nespremenjeno. To pa seveda tudi pomeni, da bo v klubu bržkone ostal tudi njihov zvezdnik John Terry.

A ob zelo dobri ponudbi kakega tujega kluba, bi se lahko kaj kmalu lahko pripetilo, da 31-letni Anglež zapusti vrste Chelseaja. Tega se zelo dobro zaveda tudi Jose Mourinho, ki naj bi si želel ponovno združiti obrambni dvojec Carvalho-Terry. Slednji je nazadnje skupaj igral prav pod vodstvom Portugalca, ko si je ta svoj kruh služil še v angleški prestolnici.

Največjo oviro pri prestopu kapetana angleške izbrane vrste pa predstavlja prav vodstvo Chelseaja, ki je odločno, da nogometaša obdržijo v svojih vrstah. Igralca, ki je svojo celotno kariero preživel na Stamford Bridgeu, pogodba s klubom veže do leta 2014. Slednjo je podpisal leta 2009, ko si ga je v svoji ekipi zaželel premožni Manchester City. Odločitve Anglež skoraj zagotovo ne obžaluje, saj na teden zasluži kar 180 tisoč evrov.