Dva od najbogatejših klubov na svetu sta na prvem mestu najbolj zapravljivih klubov prehitela baseball ekipo New York Yankees.

Po raziskavi ameriškega Sporting Intelligence in ESPN-a so igralci prve ekipe Barcelone v povprečju na sezono plačani 5.4 milijona evrov, člani prve ekipe Reala pa na sezono v povprečju prejmejo 5.1 milijona evrov, s čimer so najbolje plačani športniki na svetu, gledano vse ekipne športe. Ekipa NY Yankees svojim igralcem v povprečju na leto nameni 4.7 milijona evrov.

Na četrtem in petem mestu lestvice sta košarkarski moštvi iz lige NBA Los Angeles Lakers in Orlando Magic, šesti pa je londonski nogometni klub Chelsea.

Med trideseterico “najboljših plačnikov“so poleg desetih NBA ekip in osmih ekip baseball lige MLB tudi Manchester City, Manchester United, Liverpool in Arsenal, s čimer je angleška premier liga s tega vidika najdražja nogometna liga na svetu.

Manchester United še vedno klub z največjo vrednostjo

Angleški Manchester United je še sedmo leto zapored končal na prvem mestu lestvice revije Forbes nogometnih klubov z največjo vrednostjo. Forbes ocenjuje, da je klub z Old Trafforda vreden 1,3 milijarde evrov. Forbes pri lestvici upošteva prihodke, dobičkonosnost in raven dolgov.

Vrednost Uniteda je v zadnjem obdobju zrasla, tako kot tudi vrednost drugouvrščenega madridskega Reala (milijarda evrov). Tretji je Arsenal (830 milijonov evrov), na četrto mesto se je prebil münchenski Bayern (692 milijonov evrov), na peto pa je zdrsnila Barcelona (674 milijonov evrov).

Med deseterico so še Milan (580 milijonov evrov), Chelsea (455), Juventus (435), Liverpool (382) in Inter Milano (305).