Vladimir Korolkevič - Volodja bo po predlogu še naprej skrbel za šest deklet (Fabjan, Višnar, Jezeršek, Čebašek, Cossettini ter Anjo Eržen) in bo tako praktično glavni trener (ženske) reprezentance, kar je bilo glede na najboljšo sezono doslej tudi pričakovati. Arhitekt uspehov si zaupanje nedvoumno zasluži. Mimogrede, njegove tekačice so osvojile 597 točk svetovnega pokala.

"Zagotovo bi bil zame izziv sprejeti fante in jih spraviti na raven, da bi bili dostojen zgled in da bi bili po končani zgodbi ponosni, da so vzdržali in da je bila to dobra odločitev v življenju. In ne stran vržen čas in trud," je tik po koncu sezone na spoštovanje gentlemanskega dogovora upal Ivan Hudač. Strateg, ki je v zadnji sezoni Petri Majdič pomagal osvojiti 1087 točk svetovnega pokala bo imel po predlogu reprezentančne sheme pri vadbi šest tekačev dvajsetletnikov (Rok Tršan, Boštjan Klavžar, Gregor Kralj, Amel Ščuk, Domen Potočnik, Matej Šimenc). Letos je posebej izstopal prav najmlajši - Rok Tršan, prvak v vseh disciplinah (razen klubski štafeti) in četrti na MSP.

Tretjo skupino mlajših članov, mladincev in mladink (Eva Sever Rus, Lea Einfalt, Anamarija Lampič) pa bo vodil Marko Gracer. Mladinskega trenerja tudi v novi sezoni ne predvidevajo, saj je mlada baza pod okriljem klubskih trenerjev. V vseh reprezentančnih selekcijah je na papirju kar 59 tekačev in tekačic. V torek zaseda strokovni svet, na katerem velikih posebnosti ni pričakovati. "Največ sprememb in tudi preostalih odločitev pričakujem ob uskladitvi programov s proračunom," napoveduje Gracer.

Poleg slovesa Petre Majdič, katere šala, da bo Ivanu Hudaču pomagala pri vadbi mladih tekačev, bo prav kmalu očitno že praksa, izstopa tudi odhod prvega serviserja Gianluca Marcolinija. Zanj je očitno večji profesionalni izziv po Belmondovi, Muehleggu in Majdičevi pripravljati smuči švicarskemu šampionu Dariu Cologni. Nadaljnje sodelovanje z reprezentanco sta že potrdila serviser Štefan Lichon in fizioterapevt Jaroš Gajdoš. Pogovori, kot pravi Gracer, pa še potekajo z domačima strokovnjakoma za pripravo smuči Mihom Plahutnikom in Gabrom Lahom. Fabjanova, ki prevzema vlogo prve dame, je že nekajkrat izrazila željo za posebno sodelovanje s slednjim. Jeseničan pa se dobro razume tudi s Korolkevičem in bi nemara lahko postal njegov pomočnik. Volodja je med sezono nekajkrat potarnal, da je tako številčni skupini deklet, od sprinterk do maratonk, težko kos med sezono. "V stikih smo tudi z dvema tujima serviserjema," pravi Gracer.

V tujih reprezentancah je najbolj zanimivo v Švici ob lastniku kristalnega globusa Dariu Cologni in na Norveškem ob junaku SP Pettru Northugu. Šefica švicarske reprezentance bo Guru Hetland, žena Arneja Tora Hetlanda, norveškega šprinterskega šampiona, ki pa ne želi več biti trener za sprint, podrejen ženi. Z mesta glavnega moškega trenerja norveške reprezentance pa je kljub sijajni sezoni na začudenje Northuga odstopil mladi očka Morten Aa Djupvik.