Ignac Rupar, šef Petrola Hrvatska, ki zanika, da so Ultro Karlovac izbrali v Ljubljani, je za poslovni dnevnik Finance povedal, da je bil prejšnji izvajalec na razpisu najdražji. Pojasnil je, da je vnovično ponudbo predstavil šele po koncu postopka izbire najugodnejšega ponudnika, torej ko je bil postopek izbire že končan in novi izvajalec že znan, na podlagi dveh krogov pogajanj. Rupar je prepričan, da ima Ultra dovolj znanja za servisiranje črpalk, da bodo po letu dni prek novega razpisa preverili, ali lahko stroške še znižajo.

Ni pa želel odgovoriti na vpašanje, ali so pogodbo s Piraexom, torej s prejšnjim izvajalcem, res podaljšali do 1. aprila zato, ker Ultra ni mogla zagotoviti dovolj vzdrževalcev. Pojasnil je le, da so podaljšanje pogodbe predlagali sami. S tem so poskrbeli, tako šef Petrola Hrvatska, da je bil prenos vzdrževanja na novega poslovnega partnerja opravljen kakovostno in profesionalno. Na Petrolu niso želeli povedati, koliko je celoten posel vreden.

Miloš Urbanija, soustanovitelj Ultre, je še sredi marca Financam zatrjeval, da bo v dveh mesecih zaprl družbo v Sloveniji, ker tu ne more več delati. Povedal je, da bo Ultra delovala le še v tujini. Ko je poslovni dnevnik preverjal zgodbo o novem Ultrinem poslu, pa je v oči zbodla informacija na spletni strani Ultre Karlovac, kjer je zapisano, da so skupaj s hčerinsko družbo Margento tehnologije del skupine Digitel komunikacije. Sprememba lastništva sicer v hrvaškem sodnem registru (še) ni vpisana.

Direktor Pristopa Primož Pusar je za poslovni časnik povedal, da se bosta po izmenjavi tretjinskih deležev v letu 2005 v kratkem razšli piarovski družbi Pristop in Digitel. Potrdil je, da si bosta po 33,3-odstotna deleža zamenjali nazaj in dodal, da gre za razhajanje v pogledih delovanja družb. Primož Pusar je še zatrdil, da se DZS Bojana Petana, ki sodi v krog Zaresovih tajkunov in je že bil lastnik Pristopa, tako Finance, v kapital Pristopa ne vrača

Po informacijah poslovnega dnevnika se bodo lastniško utrdili zdajšnji partnerji Pristopa, Franci Zavrl, Aleš Razpet, Andrej Drapal, največji, 41,33-odstotni delež pa bo imela v Luksemburgu registrirana družba Marbo, že lastnica osemodstotnega deleža, ki jim ga je leta 2009 prodal Dejan Verčič. Lastnika Marba sta po Pusarjevih besedah Zavrl in Razpet.