Real Madrid je v torek s 4:0 ugnal Tottenham, Barcelona pa je dan kasneje s 5:1 premagala Šahtjor. Bolj ali manj je torej že jasno, da se bosta španska rivala med seboj pomerila v polfinalu lige prvakov. Ko temu dodamo še finale kraljevega pokala in ligaški obračun, je jasno, da nas v samo 19-ih dneh čakajo kar štirje El Clasici. Bi si nogometni sladokusci sploh lahko želeli še kaj več?

Prvi obračun, ki bo verjetno še najmanj pomemben, je na sporedu 16. aprila na Santiagu Bernabeuu. Glede na to, da ima Barcelona v španski ligi skoraj neulovljivih osem točk prednosti, bo ta tekma verjetno celo v znamenju skrivanja glavnih orožij.

Le štiri dni kasneje bo verjetno zgodba povsem drugačna. V Valenciji se bosta na Mestalli rivala pomerila v finalu kraljevega pokala. Obe moštvi si bosta zagotovo želeli prve lovorike v sezoni, zato si že tu lahko obetamo pravi boj, kjer bo štela le zmaga.

26. ali 27. aprila bo nato na sporedu prva polfinalna tekma lige prvakov, kamor se bosta skoraj zagotovo uvrstili obe ekipi. Teden dni kasneje pa bo na sporedu še povratno srečanje.