Reli Saturnus, ki si v zadnjih letih prizadeva za vrnitev na pota nekdanje slave, ima že nekaj let ustaljen urnik. Prvi dan s posebno hitrostno preizkušnjo (superspecial) v Ljubljani, drugi dan se dirkači preselijo v Zasavje, tretji pa je namenjen hitrostnim preizkušnjam v okolici prestolnice. Letos bo podobno, le uvodni del relija, start, tako imenovani superspecial ter nedeljski cilj so dobili novo lokacijo. Po novem bodo ljubitelji relija hitre avtomobile lahko občudovali v Stožicah namesto na spidvejskem ovalu v Šiški.

"Start relija bo v petek ob stadionu v Stožicah. Nato se bodo dirkači podali na start superspeciala, naredili dva kroga po novi Titovi cesti ter zapeljali na Vojkovo. Glede na bližino naselij BS3 in Novih Jarš upam, da se bo ob progi zbralo čim več ljubiteljev relija," je na novinarski konferenci dejal direktor dirke Miha Levec. Nova lokacija zaradi naravnih brežin ponuja veliko prostora gledalcem, ki bodo za vstopnico za ogled uvodnega dejanja relija odšteli po pet evrov.

Predsednik organizacijskega odbora relija, ki ga organizira društvo SA-I, Viktor Levec je poudaril, da bo reli letos teden dni pozneje kot v prejšnjih letih. S tem so se izognili prekrivanju dogodkov ob ljubljanskem prazniku 9. maja, zato upajo, da bo tekmovanje bolj prepoznavno. Za zdaj prireditelji še niso mogli postreči z natančnejšimi podatki o številu in kakovosti udeležencev, izrazili pa so upanje, da bo številka podobna ali pa nekoliko višja od lanske, ko je bilo na startu 62 posadk. Pričakujejo tudi številne tuje dirkače, trikratni zmagovalec Čeh Vaclav Pech naj bi na reli prišel tudi letos.

"Prepričan sem, da bodo vožnje atraktivne, da bomo zagotovili nekaj zelo atraktivnih voznikov. Slovenski vozniki bodo imeli dve vozili ranga S2000, nekaj teh bodo imeli tudi tuji dirkači. Kot novost bo superspecial v bližini centra Stožice, kjer bo tudi start in cilj," je prihajajoči reli Saturnus opisal Viktor Levec.

Reli Saturnus se bo s superspecialom začel v petek, 13. maja, nadaljeval 14. maja in končal v nedeljo, 15. maja. Tekmovanje bo poleg državnega prvenstva - v koledarju slovenskega DP je Saturnus druga postaja - štelo za evropski pokal Fia, srednjeevropski pokal mitropa ter reli pokal za starodobnike.