Sobota, 2. aprila

V športnem parku Ljubljana bo potekalo državno tekmovanje elastomobilov - vozil, gnanih na ekološko elastično energijo - , ki ga prireja Hiša eksperimentov. Šport, kot nalašč za Slovence: najprej dolgo nategovanje, skoraj do zloma, nato sprostitev z bezljanjem v neznano.

Nedelja, 3. aprila

Predsedniške volitve v Čadu in Kazahstanu.

Torek, 5. aprila

Parlamentarna komisija, ki pod vodstvom poslanca SDS Zvonka Černača nadzoruje tajne službe, bo obravnavala poročila. Najprej poročilo policije o porabljenem denarju za izvedbo prikritih preiskovalnih ukrepov v lanskem letu. Černačevo komisijo zanimajo tudi načrti policije, katere prikrite preiskovalne metode misli uporabiti letos. O porabljenem denarju bo moral komisiji poročati tudi direktor Sove, ne pa tudi direktor OVS (vojaške varnostne službe). Ta bo zgolj formalno poročal o lanskem delu te službe.

"Tajkunska" preiskovalna komisija bo zaslišala nekdanjega šefa Merkurja Bineta Kordeža.

Predstavniki Focusa, društva za sonaravni razvoj, bodo predsedniku vlade Borutu Pahorju predali poziv Varčevanje z energijo - zmagovalna rešitev!

Kdor ne bo gledal posnetka zaslišanja Bineta Kordeža na tretjem parlamentarnem programu, si bo skoraj gotovo ogledoval najbolje plačane športnike Reala, Interja, Tottenhama in Schalkeja, ki se bodo borili za vstop v polfinale lige prvakov.

Sreda, 6. aprila

Ustavna komisija bo začela razpravo o predlogih vlade za spremembo štirih ustavnih členov, s katerimi bi določili, da se referendum lahko razpiše samo na zahtevo 40.000 volilcev in da je odločitev veljavna, če se ga udeleži najmanj 25 odstotkov volilnih upravičencev (približno 420.000). V ustavo bi zapisali tudi, da se na referendumih ne sme odločati o varnosti in obrambi države, o ratifikacijah mednarodnih pogodb, o davkih, carinah in izvrševanju proračuna ter o temah, s katerimi bi kršili človekove pravice.

V Celju se bo začel mednarodni mladinski pevski festival. Mladim grlom bo mogoče prisluhniti do nedelje na "zvezdi", Trgu celjskih knezov, Krekovem in Glavnem trgu, v Stanetovi ulici pred Metropolom in v Celjskem domu.

Komur ni mar za petje in za daljnosežne posledice ustavnih sprememb, bo zabavo iskal v preganjanju za žogo v Londonu in Barceloni. V glavnih vlogah: Chelsea, Manchester United, Barcelona in Šahtar. Cilj: polfinale lige prvakov.

Četrtek, 7. aprila

Likarjeva (SDS) preiskovalna komisija za gradnjo avtocest bo zaslišala poslanca Antona Anderliča in nekdanjega generalnega sekretarja vlade Mirka Bandlja. Dan kasneje bo Petanova (SDS) komisija, ki preiskuje sume koruptivnega ravnanja Gregorja Golobiča, spet zaslišala Miloša Urbanijo (Ultra) in Uroša Suhodolčana (Iskra Sistemi).

Petek, 8. aprila

Enaindvajseta obletnica prvih večstrankarskih volitev v Sloveniji, na katerih je zmagal Demos.