Izdelava vsake lutke je po besedah predstavnikov muzeja stala 200.000 evrov in trajala tudi do šest mesecev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Predsednik Fischer je na otvoritvi za fotografe poziral s svojim voščenim dvojnikom, oblečen v enako temno obleko z rdečo kravato. "Menim, da je replika izvrstno izdelana," je zatrdil Fischer. "Lutka ima prijazen izraz na obrazu in upam, da takega pogosto nosim tudi sam," je še dodal.

O tem, kdo bo dobil lutko v dunajskem muzeju, so preko anket odločali lokalni prebivalci in turisti. Od slavnih osebnostih iz sveta bo v njem tako med drugimi mogoče videti igralca Angelino Jolie in Johnnyja Deppa, ameriškega predsednika Baracka Obamo, svetovno znano manekenko Heidi Klum, nekdanjega francoskega cesarja Napoleona, nemško kanclerko Angelo Merkel in mnoge druge.

Od znanih Avstrijcev pa so lutke dobili skladatelj Wolfgang Amadeus Mozart, princesa Sisi, cesar Franc Jožef ter nekdanji guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger. Muzej Madame Tussaud na Dunaju je dvanajsti tovrstni muzej na svetu. Prvega so odprli v Londonu leta 1835.