Ker Toyota pripravlja veliko reorganizacijo na območju Slovenije, bodo verjetno zaprli slovenskega distributerja in odpustilo deset ljudi. Japonska Toyota naj bi na našem trgu znova delovala v okviru podjetja Toyota Adria, tako Finance, ki ga vodi Goran Krizmanič. Toyoto Slovenija naj bi zaprli zaradi racionalizacija poslovanja, ki je bilo v Sloveniji sicer pozitivno. Z odpuščanjem bodo v Toyoti odpravili tudi nekatere dvojne funkcije vodilnih.

Po pisanju poslovnega dnevnika je v Sloveniji kar nekaj podjetij, med njimi izdelovalec izpušnih sistemov za motocikle Akrapovič, ki nameravajo proizvodnjo seliti v tujino, če se razmere doma ne izboljšajo. Finance omenjajo tudi Pipistrel , ki se seli v Italijo, Velplas na Hrvaško, K. M. K. BOX in Elmer elektronika razmišljata o selitvi proizvodnje v Srbijo, v Foriju pa so že prenesli del proizvodnje v Srbijo in na Kitajsko.

Zadnje čase pa svojo prisotnost pri nas zmanjšujejo že multinacionalke. Regionalni center za Balkan zaradi članstva v Evropski uniji vse bolj postaja Bolgarija.