Kitajca v turškem dresu sta odčitala lekcijo Slatinšku in novopečenemu državnemu prvaku Bojanu Ropoši, profesorju športne vzgoje v Puconcih. Nekoliko bolj se je upiral Jan Žibrat, a je bil tudi tekmec precej slabši, čeprav je Turek Gencay Menge po nekaterih kretnjah malce že spominjal na azijske igralce.

"Prvi dve posamični tekmi sta bili slabi, skoraj katastrofalni. Urošu in Bojanu sem naročil, naj se spustita v igro, a se iz neznanih razlogov nista. Dejstvo je tudi, da imamo v Sloveniji zelo ozek krog igralcev, na kar opozarjam že nekaj sezon. Včeraj videno je skoraj realna slika slovenske namiznoteniške reprezentance brez Bojana Tokiča (igral bi le v dvojicah v primeru, če bi bil rezultat 2:2) in Saša Lasana. Tako gladkega poraza vendarle nisem pričakoval, zato sem tudi obrnil postavo. Skušal sem jo postaviti tako, da bi vendarle Žibrat in Tokič odigrala še igro dvojic in morebiti Sloveniji zagotovila zmago," je slovensko igro brez dlake na jeziku ocenil članski selektor Bojan Rak ter nadaljeval: "Jan Žibrat je odigral solidno tekmo. Toda njegov psihološki položaj je izpod nivoja. Ponudili smo mu pomoč na psihološki bazi, a za zdaj tega še ni sprejel. Upam, da bo kmalu. Je nenormalno živčen za osemnajstletnika."

"Koga bom poslal na povratni dvoboj v Turčijo? Najraje bi pomlajeno ekipo, a dejstvo je, da v Sloveniji nimamo dobrih mladincev. Imamo solidne pionirje, a nas z njimi čaka še proces petih, šestih, sedmih let trdega dela," je končal Bojan Rak.

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je morala Luksemburgu priznati premoč v popoldanskem terminu. Sedeminštiridesetletna naturalizirana "luksemburška babica" je bila premočna za slovenski mladenki Nino Zupančič in Manco Fajmut, tretjo točko pa so gostje dobile, ko je Tessy Gonderinger v izenačenem dvoboju premagala Nino Pavlin. "Iskreno povedano sem upala na presenečenje. Želela sem si, da bi dvoboj odločile dvojice, a sta bili tako Nina Pavlin kot Manca Fajmut za malenkost prekratki," je po tekmi povedala slovenska ženska selektorica Vesna Ojsteršek Drnovšek.

Evropska standardna divizija, 1. tekmi polfinala, ženske, Slovenija - Luksemburg 1:3; Fajmut - De Nutte 3:0 (9, 6, 7), Zupančič - Ni Xia Lian 0:3 (-4, -7, -6), Pavlin - Gonderinger 2:3 (-7, 12, 12, -9, -9), Fajmut - Ni Xia Lian 1:3 (10, -6, -8, -6), moški, Slovenija - Turčija 0:3; Slatinšek - Pengfei Jiang 0:3 (-4, -3, -8), Ropoša - Bora Vang 1:3 (-4, -13, 5, -8), Žibrat - Gencay Menge 1:3 (-7, -10, 9, -10).