* EWS Arena, gledalcev 3200, sodnika: Kleven in Ramberg (oba Norveška).
* Göppingen: Tahirović, Weiner, Kneule, Oprea 6, Thiede 1, Schöne 10, Späth 2, Kaufmann 6, Mrvaljević 1, Haass 4, Häfner, Gutbrod, Schubert 3 (3).
* Gorenje Velenje: Gajić, Skok, Medved 2, Manojlović 3, Stanojević, Svetelšek, Cehte 1, Miklavčič 2, Musa 7, Štefanič, Golčar 3, Gams 1, Bajram, Šimič 1.
* Izključitve: Göppingen 2, Gorenje Velenje 6 minut.
* Rdeč karton: /.

Vodilna zasedba prve slovenske rokometne lige je v Nemčiji doživela najhujši poraz v sezoni 2010/11 in zapravila vse možnosti, da se prebije v polfinale evropskega pokala EHF. Velenjsko zasedbo v nedeljo, 3. aprila, v domači Rdeči dvorani resda čaka še povratni obračun z Göppingenom, bolj ali manj pa je jasno, da gromozanskega zaostanka proti petouvrščeni ekipi izjemno kakovostnega nemškega prvenstva ne bo mogla nadoknaditi.

Izbranci velenjskega trenerja Branka Tamšeta so se v uvodnih minutah enakovredno kosali s favoriziranimi tekmeci, po izidu 3:3 pa so gostitelji zaigrali naravnost perfektno in se iz minute v minuto vse bolj oddaljevali tekmecem iz Slovenije. Z granitno obrambo in učinkovitim napadom so si že v prvem polčasu priigrali visoko prednost desetih golov (18:10).

Močna domača zasedba, ki v tukajšnji dvorani nima usmiljenja niti proti najboljšim nemškim tekmecem iz Kiela, Hamburga in Mannheima, je v 33. minuti svojo prednost povišala na 20:8, nato pa ji je močno popustila zbranost. Tamšetovi izbranci so to izkoristili, z obrambo 5-1 so se gostiteljem sredi drugega polčasa približali na šest golov zaostanka (16:22), v končnici pa so znova zablesteli Nemci in prepričljivo zmagali.

Pri Göppingenu je blestel nemški reprezentant Christian Schöne, ki je dosegel kar deset golov, izkazala pa sta se tudi njegova klubska in reprezentančna soigralca Lars Kaufmann in Dragos Oprea s po šestimi zadetki. V slovenski ekipi, ki je predvsem pogrešala poškodovanega ideologa igre Marka Bezjaka, je bil strelsko najbolj razpoložen hrvaški krožni napadalec Željko Musa s sedmimi goli.