KD Group je sicer projekt Šumi, ki predvideva gradnjo stanovanjsko-poslovnega objekta nasproti ljubljanske Drame, vodil preko svoje hčerinske družbe KD Kvart, vendar za zdaj še ni znano, ali je novi investitor kupil le projekt in pripadajoča zemljišča ali celotno družbo KD Kvart.

Direktorja KD Kvarta Mihe Gostiše nam včeraj ni uspelo priklicati za komentar, glavni izvršni direktor KD Group Draško Veselinovič pa naših informacij ni želel ne potrditi ne zanikati. "KD Group je dolžan o svojem poslovanju poročati javnosti v skladu s pravili, ki veljajo za družbe, ki kotirajo na organiziranem trgu, morebitnih postopkov in aktivnosti v teku pa ne komentiramo," so bili kratki v KD Group.

Spomnimo, da so okoli 50 milijonov evrov vreden projekt Šumi v zadnjih letih blokirala predvsem nasprotovanja lastnikov sosednjih stanovanj, zlasti solastnika Publikuma Zvoneta Taljata, ki je gradnjo poskušal ustaviti tudi prek sodišča. Prvotno so v KD Group načrtovali gradnjo 90 stanovanj in kinodvorane, vendar so kasneje načrte spremenili in kinodvorano zamenjali s trgovinami in gostinskimi lokali. Če so tako do predlani začetek gradnje blokirala predvsem nesoglasja s sosedi in zamude pri pridobivanju dovoljenj, pa lani KD Group ni uspel zagotoviti zadostnih finančnih sredstev za dokončno izvedbo projekta, zaradi česar so bili prisiljeni v njegovo prodajo.

KD Kvart je sicer sedma največja naložba KD Group, doslej pa so v družbo vložili okoli deset milijonov evrov. Poleg projekta Šumi je KD Kvart zadolžen tudi za vse nepremičninske posle družb iz Skupine KD Group.

matjaz.polanic@dnevnik.si