"Zaradi mojih zadnjih tekem v Skandinaviji so prestavili očetovo slavje ob okrogli življenjski obletnici. Ker pa bo veselica v soboto, nočem paziti pri hrani in pijači ter zgodaj oditi spat," je pojasnila.

Organizatorji TSK Jub Dol so celo resno razmišljali, da bi obrnili spored, ter tekmo na 20 kilometrov izpeljali danes, štafetne tekme pa jutri, vendar so na sestanku tekmovalnega odbora to možnost zavrnili. Naslov brani Vesna Fabjan, prva tekmica pa je Barbara Jezeršek. Za posladek bo tekma ženskih štafet, predvsem dvoboj Bleda (Eržen, Višnar, Čebašek) in kranjskega Merkurja (Einfalt, Fabjan, Jezeršek).

Na Rudnem polju bo danes in jutri tudi državno prvenstvo v biatlonu, v sprintu in zasledovanju. Najboljšega biatlonca vseh časov Janeza Mariča pa bi ta konec tedna najraje klonirali. "Startam v štafeti," je z lestve med barvanjem domače ograje sporočil Janez Marič. Vinko Poklukar, alfa in omega TSK Bled, ga je prepričal, da je prestižnejši lov na obrambo naslova v tekaški štafeti na najlepši planini pod Triglavom. Blejcem (Prosen, Potočnik, Marič) bodo največji rivali Logatčani (Gorjanc, Klavžar, Tršan) od katerih ima slednji vse letošnje posamične absolutne naslove. Vinko "Cena" Poklukar srčno želi dvojni naslov v štafetah, s čimer bi utrdil klubski primat v Sloveniji.