Junak tekme je bil Dustin Brown, ki je z uspešno izvedenim kazenskim strelom v peti seriji domačim najprej zagotovil vodstvo, vratar Jonathan Quick pa je nato ubranil poskus Patricka Marleauja. Brown je za kralje dvakrat zadel tudi v rednem delu, en gol je dodal Willie Mitchell.

Kralji so dosegli 42. zmago v tej sezoni in si trenutno z 90 točkami z Nashvillom delijo peto mesto v zahodni konferenci. Pred njimi so Vancouver (105 točk), Detroit, San Jose (oba po 95) in Phoenix (93), najbližji zasledovalci zasedbe iz mesta angelov pa so Chicago (88), Anaheim (87) in Dallas (86).

Na drugih tekmah so bili doseženi naslednji izidi: Boston Bruins - Montreal Canadiens 7:0, New York Islanders - Atlanta Trashers 1:2, New York Rangers - Ottawa Senators 1:2 (kazenski streli), Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 1:2 (kazenski streli), St. Louis Blues - Edmonton Oilers 4:0, Nashville Predators - Anaheim Ducks 5:4, Colorado Avalanche - Toronto Maple Leafs 3:4 in Phoenix Coyotes - Columbus Blue Jackets 3:0.

Pittsburgh je v osrednji tekmi vzhodne konference slavil v Philadelphii, ki si je - ob Washingtonu - že zagotovila nastop v končnici. V rednem delu in podaljšku se je tekma končala brez golov, pingvinom pa je zmago po kazenskih strelih prinesel Chris Kunitz. Pred tem je za goste zadel Rus Aleks Kovalev, za gostitelje pa Danny Briere.

Kosmatinci so v derbiju severovzhodne konference dobesedno osramotili goste iz Montreala in jih premagali s 7:0, izkazal pa se je Slovak Zdeno Chara s tremi asistencami, medtem ko sta Nathan Horton in Gregory Campbell dosegla po dva gola. Izjemno razburljiva tekma je bila v Nashvillu, kjer je domača zasedba premagala goste iz Anaheima s 5:4. Za gostitelje je dva gola dosegel Belorus Sergej Kascicin, pri gostih je dva zadetka z igralcem več na ledu dosegel legendarni finski hokejist Teemu Selanne, dvakrat je domačega vratarja ukanil tudi Corey Perry.

Phoenix je dosegel 41. zmago v tej sezoni, blestel pa je ruski vratar Ilja Brizgalov, ki je sedmič v tej sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, kar je njegov rekord na ledenih ploskvah NHL, in zbral 27 obramb, njegovi soigralci pa so po golih Michala Rozsivala, Dereka Morrisa in Mikkela Boedkerja slavili s 3:0. Kojoti so ta hip ena najbolj vročih ekip, na zadnjih desetih tekmah so dosegli kar osem zmag v rednem delu, po eno pa po podaljšku ter kazenskih strelih. Hokejisti iz Toronta so s tretjo zaporedno zmago znova obudili možnosti, da se prebijejo v končnico, njihova zadnja žrtev pa so bili tekmeci iz Denverja. Za zmago s 4:3 si največ zaslug lasti dvakratni ruski strelec Nikolaj Kulemin.

Izidi:

Los Angeles Kings - San Jose Sharks 4:3 - kazenski streli
(Anže Kopitar: 4 streli v 24:04 minute za LA Kings)
Boston Bruins - Montreal Canadiens 7:0
New York Islanders - Atlanta Trashers 1:2
New York Rangers - Ottawa Senators 1:2 - kazenski streli
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 1:2 - kazenski streli
St. Louis Blues - Edmonton Oilers 4:0
Nashville Predators - Anaheim Ducks 5:4
Colorado Avalanche - Toronto Maple Leafs 3:4
Phoenix Coyotes - Columbus Blue Jackets 3:0