Sodeč po Arharjevih pojasnilih, da je v njihovem načrtu širitev lastne mreže poslovalnic, se Unicredit očitno ne bo potegovala za nakup katere od obeh bank, čeprav Arhar na to vprašanje ni želel jasno odgovoriti.

Unicredit banka že v kratkem načrtuje tudi do 60-milijonsko dokapitalizacijo, ki jo po Arharjevih besedah potrebujejo zaradi organske rasti poslovanja in "prekvalifikacije njihovega portfelja". Unicredit banka Slovenija je sicer leto 2010 zaključila s 13 milijoni evrov čistega dobička, kar je polovico več kot leto prej. Na dobiček banke so lani negativno vplivale predvsem oslabitve in rezervacije, ki so znašale okoli 20 milijonov evrov, približno toliko pa naj bi po Arharjevih ocenah znašale tudi letos.

Kapital banke se je lani zvišal na 197 milijonov evrov, medtem ko se je bilančna vsota znižala za 272 milijonov evrov, na tri milijarde evrov. Padec bilančne vsote sta povzročila predvsem znižanje likvidnostnih rezerv in dvig depozitov matične banke Unicredit. Posojila nebančnim strankam so se lani zvišala za desetino, najvišjo rast pa so zabeležili pri kreditiranju srednje velikih podjetij.