Perry je dosegel že svoj 37. gol v sezoni. Vratar Anaheima Ray Emery je ustavil 31 strelov tekmecev. Za racmane je bila to sedma zmaga v zadnjih devetih tekmah. Za obe moštvi iz Kalifornije pa je bila to jubilejna stota medsebojna tekma. Zanimivo je, da se doslej še nikoli nista obe moštvi v isti sezoni uvrstili v končnico. Letos sta še obe v igri za nadaljevanje, morda pa bosta o potniku odločila še dva njuna dvoboja rednega dela tik pred koncem.

Drugo moštvo s slovenskim pridihom v ligi, Detroit - Jan Muršak sicer zdaj spet igra za podružnično moštvo Grand Rapids v ligi AHL -, pa je igralo v Nashvillu in izgubilo z 1:3. Jonathon Blum je domače popeljal v vodstvo sredi zadnje tretjine, David Legwand pa je potrdil zmago z zadetkom v nebranjeno mrežo v zadnji minuti. Za Detroit je zadel Dan Cleary, v ekipi pa ni bilo Pavla Dacjuka, ki se je poškodoval na tekmi s Columbusom.

Od desetih sinočnjih dvobojev se je kar šest končalo po podaljšku oziroma kazenskih strelih. Tekma v Dallasu je bila odločena šele po šesti seriji kazenskih strelov, ko je v polno zadel Ville Leino in Philadelphii zagotovil zmago. V rednem delu sta bila uspešna Jeff Carter in Mike Richards, za poražene zvezde pa Alex Goligoski in Stephane Robidas.

V Minnesoti so slavili gostje iz Columbusa. Odločilni gol je v podaljšku zadel Antoine Vermette, poraženim domačinom pa nista pomagala niti razpoloženi Rick Nash, ki je dosegel dva gola in imel dve podaji, niti vodstvo s 4:2 pet minut pred koncem. Podaljšek sta izsilila Antti Miettinen in Pierre-Marc Bouchard.

Podaljšek je odločil tudi tekmo v Ottawi, le da je zmaga ostala doma. Jason Spezza je minuto in pol pred koncem dodatnega dela igre odločil zmagovalca. Domači so sicer vodili že v rednem delu po golu Ryana Shannona, a je izenačil Nick Foligno štiri minute pred koncem.

Na Floridi so po kazenskih strelih slavili gostje iz New Yorka. Za otočane je po daljšem premoru spet zaigral vratar Rick DiPetro, ki je ubranil dva poskusa tekmecev pri kazenskih strelih. Na drugi strani sta bila bolj uspešna Frans Nielsen in P.A. Parenteau ter svoji ekipi zagotovila dve točki.

Najbolj prepričljivo zmago je dosegel Buffalo, ki je Atlanto odpravil z 8:2. Nathan Gerbe in Tyler Ennis sta zadela v manj kot dveh minutah druge tretjine, dva gola je dosegel Rob Niedermayer, Ryan Miller pa je zbral 28 obramb.

Colorado je prekinil niz desetih porazov. Za dve točki proti Edmontonu, ki je sicer edino moštvo v ligi tudi že brez teoretičnih možnosti za končnico, je zaslužen Ryan Stoa, strelec odločilnega poskusa pri kazenskih strelih.