Sobota, 19. marca

Danes je svetovni dan spanja. Lahko noč.

V Cankarjevem domu bodo najzaslužnejšim in najbolj priljubljenim osebnostim na področju medijev in popularne kulture podelili zlate kipce - viktorje. Še pred podelitvijo bo nominirance v Mestnem muzeju sprejel ljubljanski župan Janković. Brez njegovega blagoslova se res ne spodobi na najbližji približek oskarjev, kar jih Slovenija zmore...

Nedelja, 20. marca

Na svetovni dan gledališča za otroke in mlade bodo v Grand Hotelu Portorož odprli festival z naslovom Malvazija, žlahtni okus Mediterana 2011, ki ga organizirata društvo vinogradnikov Slovenske Istre in Občina Piran.

Letalci se bodo poslovili od sezone v Planici, smučarji pa v Lenzerheideju. Da je zima res vzela slovo, pa bodo dokazovali motoristi, ki bodo z dirko v Dohi odprli sezono.

Ponedeljek, 21. marca

Afganistanski predsednik Hamid Karzaj bo predvidoma razglasil začetek prenosa odgovornosti za varnost v državi na afganistanske varnostne sile.

V ljubljanskem Centru Evropa bo tekla okrogla miza z naslovom "Jedrska energija: prihodnost ali zabloda". Argumente in dejstva o odprtih vprašanjih jedrske energije po japonski izkušnji bodo predstavili dr. Dušan Plut, prof. dr. Sergej Hojker, prof. dr. Peter Novak, mag. Aleš Janežič, dr. Luka Omladič in dr. Tomaž Žagar.

Torek, 22. marca

Ruski premier Vladimir Putin bo v Ljubljani obiskal predsednika Danila Türka in premierja Boruta Pahorja.

Komisija, ki preiskuje ozadje izhajanja predvolilnih brezplačnikov Ekspres in Slovenski tednik, je preiskavo razširila na povezave obeh brezplačnikov z mariborsko škofijo. Med drugim bodo zaslišali bivšega ekonoma škofije Mirka Krašovca.

Sreda, 23. marca

Na zahtevo koalicijskih poslancev bo Gorenakov notranjepolitični odbor obravnaval nelegalno trgovino z orožjem v Sloveniji. Popoldne pa se s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom začenja 26. redno zasedanje državnega zbora. V naslednjih dneh naj bi poslanci med drugim potrdili zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, opravili drugo branje že tretjega predloga novele zakona o zemljiški knjigi, prvo branje zakona o štipendiranju in odločili o predlogu skupine poslancev za razpis referenduma o gradnji TEŠ6.

Četrtek, 24. marca

O tem, kaj delati naprej, naj bi se s predsednico Alenko Jeraj pogovarjali člani preiskovalne komisije za ugotovitev politične odgovornosti pri pripravi in izvedbi nekaterih projektov Mestne občine Ljubljana, Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, Univerze na Primorskem in javnih zdravstvenih objektov, financiranih iz državnega oziroma proračuna Mestne občine Ljubljana, ali na kratko preiskovalne komisije Jankovići.

Petek, 25. marca

Slovenski nogometaši se bodo v verjetno že odločilni tekmi kvalifikacij za evro 2012 pomerili z Italijani. Glede na to, da Samir Handanović tokrat ne bo pomagal Italijanom, temveč bo stal v naših vratih, fantje upravičeno upajo na zmago na Stožicah.