Petra Majdič je bila na 219. tekmi svetovnega pokala nepremagljiva od kvalifikacij, kjer sta ji bili še najbližje Katja Višnar, na koncu šesta, ter najboljša tekačica v tridesetletni zgodovini svetovnega pokala Marit Bjoergen, v finalu druga. V četrtfinalu sta ji sledili Maiken Caspersen Falla, v finalu tretja, ter Vesna Fabjan, na koncu 13., potem ko je napredovanje zgrešila za dve desetinki. Nasploh je bil to najuspešnejši dan slovenskih tekačic v sprintu v klasični tehniki. Vse tri so tudi v najboljši deseterici skupne razvrstitve.

"V finalu sem zmagala s tako prednostjo, da se mi je zdelo res neverjetno. Že med tekmo sem si rekla, da to pa res ni hec. Res fenomenalno. Zmagati tretjič v Stockholmu je res nekaj posebnega. Že v torek zvečer na sprehodu sem ugotavljala, kako lepo mesto je, in koliko energije oddaja. Zjutraj sem bila res prepričana, da me nič ne more ustaviti. Po zmagi imam tak občutek, kot sem ga imela malokrat. Malega globusa pa sem vesela, kot bi bil prvi. Krasno, po vsem, kar smo pretrpeli v zadnjem letu," se je Petra Majdič razgovorila po 24. zmagi v karieri, ki se je 47. uvrstila na zmagovalni oder. Zdaj so v njeni trinajsti sezoni svetovnega pokala do konce še tri etapne tekme v Falunu, kjer je sploh prvič začela zbirati točke.

"Če bi mi kdo pred tekmo podelil 13. mesto, bi takoj podpisala. Tekma v klasiki mi je res dobro uspela, kaj več bi že težko pričakovala. Sedaj malo premišljujem, kje sem izgubila tisti dve desetinki sekunde, da bi napredovala po času, vendar je to povsem brezpredmetno. Na koncu sem zadovoljna, vzdušje v Stockholmu pa je prekrasno," je bila s trinajstim mestom zadovoljna Vesna Fabjan, druga slovenska predstavnica v finalu Katja Višnar pa se je morala zadovoljiti s šestim mestom: "Stopničke so bile nemara res blizu tudi zame, zgodilo pa se je podobno kot v Otepääju. V finalu je bila poleg sprinta pomembna tudi vzdržljivost. Ker sem napredovala iz druge skupine polfinala, sem imela manj časa za počitek in pripravo smuči, kar je tudi deloma pripomoglo k temu, da nisem vzdržala ritma. Moja taktika v finalu je bila preprosta - sem pač napadala na vso moč, ker je bila to edina možnost za uspeh. Če startaš zadaj, si pač celo tekmo zadaj, zmanjkalo pa me je predvsem v rokah. Laktat mi je nabilo previsoko."

Omenimo še, de se je Petra Majdič po osvojitvi malega kristalnega globusa nekoliko pomenljivo zahvalila "vsem, ki so bili vsa ta leta z njo", kar morda pomeni, da bo končala kariero, na drugi strani pa nekateri indici pravijo, da bi lahko tekmovala le še v sprintu.