Derbi večera, ki so ga sodili slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino (pomagali so mu Primož Arhar, Marko Stančin, Matej Jug, Slavko Vinčić in Roberto Ponis), je bil v Madridu, kjer je domači Real pričakal Lyon. Prva tekma se je končala z 1:1, nocoj pa so bili s 3:0 boljši Španci in po šestih letih spet prišli v četrtfinale.

Španci so se pred tekmo predvsem spraševali, ali bo nastopil Cristiano Ronaldo in se razveselili, ko so ga zagledali v začetni postavi. Pri Francozih sta manjkala poškodovana Michel Bastos in Ederson, zato pa sta se v kader po poškodbah vrnila Yoann Gourcuff in Cris.

Real je takoj pritisnil, vendar v uvodnih minutah ni dosegel želenega zadetka. Lyon je v nadaljevanju pokazal, da je lahko še kako nevaren (med drugim je moral Iker Casillas posredovati po strelu Cesarja Delgada), kljub temu pa so se v 37. minuti veselili domači. Xabi Alonso je podal do Marcela, ta je nato odigral dvojno podajo z Ronaldom, si pripravil ugoden položaj za strel in zadel za 1:0.

Kaj lahko bi Real povišal vodstvo v 41. minuti, ko je poskusil Karim Benzema, toda njegov strel je z izjemno obrambo ustavil Hugo Lloris (pred tem je obranil tudi Ronaldov poskus). Lyonov vratar je malce zatem klonil po strelu Realovega francoskega napadalca, a je bil ta v prepovedanem položaju, tako da zadetek ni obveljal.

Gostujoči trener Claude Puel je na začetku drugega polčasa v napad namesto Jimyja Brianda poklical Bafetimbija Gomisa, a vseeno je bil Real tisti, ki je bil nevarnejši in svojo pobudo unovčil z drugim golom. V 66. minuti je Marcelo poslal dolgo podajo proti kazenskemu prostoru Lyona, kjer je bil Benzema, ki je nato zabil svoj drugi gol v dvoboju s svojim nekdanjim klubom.

Zelo blizu novega zadetka je bil Benzema le dve minuti pozneje, toda po njegovem strelu se je spet izkazal Lloris. A v 76. minuti (dve minuti pred tem je Ronaldo prepustil mesto Emmanuelu Adebayorju) je Real dokončno odločil zmagovalca. Po protinapadu je za končnih 3:0 zadel Angel di Maria.

Drugi dvoboj večera je bil praktično odločen že na prvi tekmi, ko je Chelsea na Danskem premagal Köbenhavn z 2:0. Londončani so nocoj le še potrdili četrtfinale, in sicer kar z nepriljubljenim neodločenim izidom 0:0.

Chelsea ni imel težav s sestavo ekipe, saj je imel Carlo Ancelotti na voljo praktično vsa svoja orožja, pri Dancih pa je manjkal Zdenek Pospech. Angleži so imeli v prvem polčasu pričakovano pobudo, a njihovi streli niso bili natančni, druge pa je polovil razpoloženi Johan Wiland. Ob glasnem navijanju gostujočih navijačev so imeli svojo priložnost tudi Danci (imeli celo več žogo v posesti), s prostega strela s 25 metrov je nevarno zapretil Dame N'Doye.

Drugi polčas se je začel z naletom Chelseaja, toda Wiland se še naprej ni pustil premagati. Ancelotti je zato s klopi poklical Fernanda Torresa, ki je na igrišče vstopil namesto Nicolasa Anelkaja. Toda tudi po njegovem vstopu zadetka ob kar čvrsti danski obrambi ni bilo, a zaradi tega se nihče v štabu londonskega kluba ni preveč sekiral, saj je bila prednost s prve tekme dovolj za preboj med elitno osmerico.

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek.

Izida:

Real Madrid : Lyon 3:0 (1:0) 1:1* (Tekmo je sodil Slovenec Damir Skomina.)

Marcelo 37., Benzema 66., Di Maria 76.

Chelsea : Köbenhavn 0:0 (0:0) 2:1*

*Rezultat s prve tekme

Preberite tudi:

Jose Mourinho: Pravi problemi so na Japonskem